Son Likyalı Sergisi Kaş Kültür Evi'nde açılıyor

Hititlerden Likya'ya Anadolu uygarlıklarına ait simge ve motiflerden ürettiği sıradışı rölyef, heykel, cam ve mozaik çalışmalarıyla tanınan Elmalılı sanatçı Hamdi Toşur'un eserleri Antalya'nın Kaş ilçesindeki Kültür Evi'nde düzenlenen sergiyle izleyiciyle buluşacak.

Abone ol

Yusuf Yavuz

"Likya ve Anadolu Medeniyetleri Objeleri Sergisi: Son Likyalı" başlığıyla 14 Şubat'ta açılacak olan sergi, 7 Mart tarihine kadar gezilebilecek.

SON LİKYALI HAMDİ USTA GEÇMİŞİ YAŞATIYOR

Anadolu uygarlıklarının zengin kültürel mirasını günümüze aktaran çalışmalarıyla bilinen Elmalılı sanatçı Hamdi Toşur, alaylı geleneğin son temsilcilerinden biri. Elmalı hazinesi olarak bilinen antik sikkelerden Hitit tabletlerine, Likya motiflerinden mozaiğe uzanan çeşitlilikte eserler üreten Toşur, geçmişi yansıtan takı tasarımlarıyla da tanınıyor. Likyalı sanatkarların kullandığu malzeme ve üretim tekniklerini araştıran ve uygulamaya çalışan Toşur, kendisini "Son Likyalı" olarak tanımlıyor.

ulusalkanal.com.tr

Tolstoy'un torunu Aydınlık'a konuştu Kültür Sanat Hint-Avrupalılarla ateşimiz ve ateşliliğimiz aynı kökten Kültür Sanat Tutsak Eserler sergisi Ortaköy'de açıldı Kültür Sanat Silifke'den Levent Kırca geçti Kültür Sanat