Dink cinayetinde soruşturma kamu görevlilerine uzandı

Hrant Dink cinayetinde, soruşturma kamu görevlilerine uzandı. Dönemin İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah ve bazı kamu görevlileri ifadeye çağrıldı. Hakkında şikayet bulunan 24 kamu görevlisinden 9'u hakkında, uzun bir sürenin ardından soruşturma izni verilmişti.

Abone ol

F tipi polis şefleri Ramazan Akyürek ve Ali Fuat Yılmazer'in odağında olduğu Hrant Dink cinayeti soruşturmasında yeni bir gelişme yaşandı.

Hakkında şikayette bulunulan kamu görevlilerinden bazıları ifadeye çağrıldı. O kamu görevlileri arasında Eski İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah da bulunuyor.

Hrant Dink'in 24 Ocak 2007 tarihinde öldürülmesinin ardından, Dink ailesi bazı kamu görevlileri hakkında suç duyurusunda bulunmuştu. İstanbul Valiliği'nin soruşturma izni vermemesi, ifade alınmasını da engelledi.

Ancak Bakırköy 8. Ağır Ceza Mahkemesi, eski İstanbul Vali Yardımcısı Ergun Güngör, İl Emniyet Müdürü Celallettin Cerrah, eski İstanbul Emniyeti İstihbarat Şube Müdürü Ahmet İlhan Güler'in de aralarında olduğu 9 kamu görevlisi hakkındaki takipsizlik kararını kaldırdı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı bu karara itiraz etti ancak son sözü söyleyen Adalet Bakanlığı "kamu görevlileri soruşturulsun" dedi.

Bunun üzerine savcılığın hakkında 9 isimden bir kısmını ifadeye çağırdığı belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Başbakanlık'tan ''art niyetli'' açıklama Gündem Diaspora harekete geçti Gündem MGK'da kritik rapor Gündem 9 maddesini açıkladı Gündem