Karargah'tan ilk adım!

F tipi kumpasların bir bir çökmesinin ardından Genelkurmay, Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki tertipçilerin peşine düştü. Danıştay cinayetini Ergenekon davasına bağlayan "Danıştay şeması" belgesini mahkemeye veren dönemin Adli Müşaviri Muharrem Köse hakkımda ceza soruşturma başlatıldı. Hakim Tuğgeneral Hayrettin Kaldırımcı, Avukat Kemal Kerinçsiz’in başvurusu üzerine soruşturma açılmasını istedi.

Abone ol

Önce Danıştay suikastına ilişkin kumpas şeması hazırlandı. Şemayla suikast, Ergenekon davasına bağlandı. Davaların çökmesinin ardından ise Askeri Savcılık, kumpas şemasının peşine düştü.

F tipi kumpasların çökmesiyle birlikte Türk Silahlı Kuvvetleri içindeki tertipçilere yönelik ilk soruşturma açıldı.

13’üncü Ağır Ceza Mahkemesi, kumpas davasında gizli tanık olan Ümit Sayın hakkında Genelkurmaylık'tan bir dosya istemişti. Gönderilen dosya arasından Danıştay saldırısıyla ilgili bir şema çıktı. Şemayı gönderen de, dönemin Adli Müşaviri Muharrem Köse’ydi. Köse hakkında soruşturma başlatıldı.

Danıştay suikastının Ergenekon'a bağlayan şema hakkında Ergenekon sanığı Avukat Kemal Kerinçsiz soruşturma açılması için 20 Mayıs 2016 tarihinde başvuru yaptı. Kerinçsiz, 20 gün sonra da olumlu yanıt aldı.

Adli Müşaviri Hakim Tuğgeneral Hayrettin Kaldırımcı da Kerinçsiz'in başvurusuna dayanarak Genelkurmay Askeri Savcılığı’ndan soruşturma açılmasını istedi. Ceza soruşturması Genelkurmay Başkanı’nın emriyle açılıyor. Böylece, kumpasların çökmesinin ardından tertipçilere yönelik önemli bir gelişme daha yaşanmış oldu.

Yakın zamana kadar Genelkurmay Başkanlığı Adli Müşavirliği görevini yürüten Albay Muharrem Köse geçtiğimiz Mart ayında bu görevden alınmıştı.

Ergenekon ile Danıştay Cinayeti arasında sözde bağı gösteren "Danıştay şemasında", Veli Küçük, Doğu Perinçek, Sevgi Erenerol, Kemal Kerinçsiz, Levent Temiz, Doğu Aktulga, Hüseyin Görüm, Ümit Sayın gibi isimler yer alıyordu.

ulusalkanal.com.tr

GATA'da tedavi gören Muhammet Duman şehit oldu Gündem Azerbaycan'dan Ermenistan'a gözdağı Gündem Tayyip Erdoğan'ın "Taksim" açıklamasına yanıt sanatçılardan geldi Gündem Öncü Gençlik'te bayrak değişimi Gündem