ABD'den iki YPG açıklaması

ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcü Yardımcısı Mark Toner, YPG'nin Suriye'de ele geçirdiği toprakları yerel idareye iade etmesi gerektiğini söyledi. Terör örgütü YPG ile ilgili bir açıklamada Merkez Kuvvetler Komutanı Austin'den geldi. CENTCOM Komutanı “Ellerinde YPG'nin ABD'nin desteklediği Suriyeli muhalifleri hedef aldığına dair kanıtlar olduğunu" açıkladı.

Abone ol

Terör örgütü Pkk'nın Suriye kolu PYD/YPG ile ilgili ABD'den peş peşe dikkat çekici açıklamalar geldi.

İlk konuşan isim ABD Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mark Toner oldu. Suriye’deki son durumla ilgili değerlendirmelerde bulunan Toner, terör örgütü YPG'nin, IŞİD’den kurtarılan toprakları yerel yetkililere teslim etmesi gerektiğini söyledi.

Toner “YPG'nin bu toprakları yerel idareye verdiğini görmek istiyoruz ki böylece sığınmacılar evlerine geri dönebilsin” ifadelerini kullandı.

Washington’ın YPG ile irtibat halinde olduğunu belirten Toner, Türkiye’nin IŞİD'e yönelik bombardımanları karşısında YPG'nin herhangi bir kaygıyı dile getirmediğini de söyledi.

Terör örgütü YPG ile iligli bir açıklamada, yakın zamanda görevinden ayrılacak olan ABD Merkez Kuvvetler Komutanı Austin'den geldi.

CENTCOM Komutanı General Llyod Austin, YPG ile Rusların Suriye'nin kuzeybatısında işbirliği yaptığını tespit ettiklerini söyledi.

Austin "Ellerinde, YPG'nin ABD'nin desteklediği Suriyeli muhalifleri hedef aldığına dair kanıtlar olduğunu da" ifade etti.

CENTCOM Komutanı, Suriye'de ılımlı muhalif gruplara yönelik başarısızlıkla sonuçlanan eğit-donat programının daha küçük çaplı olarak yeniden planlanması gerektiğini bu konuda Pentagon'dan talepte bulunduğunu da kaydetti.

ulusalkanal.com.tr

abd
Sörf yapan köpekler! Dünya Yılın ilk güneş tutulması gerçekleşti Dünya Kabil’in merkezinde şiddetli patlama! Dünya İngiltere’yi karıştıran iddia Dünya