Akın İpek ne ile suçlandı

F tipi örgütün finans kaynalarına yönelik kapsamlı operasyonun perde arkasında yurt dışına çıkarılan milyarlarca lira olduğu öğrenildi. Örgütün, Bahreyn, Malta ve Kıbrıs'taki hesaplarına 7 milyar 40 milyon dolar kaçırdığı belirlendi. Ankara 7'inci Sulh Ceza Hakimliği kararında, soruşturmanın 1 numarası Akın İpek Fethullahçı Terör Örgütü Yöneticisi olmakla suçlandı.

Abone ol

Cemaatin finans kaynaklarına yönelik soruşturmanın ayrıntıları ortaya çıktı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın Anayasal Düzene Karşı İşlenen Suçlar Bürosu tarafından yürütülen soruştmanın 1 numarası Koza İpek Holding Yönetim Kurulu Başkan Akın İpek. Akın İpek; Fethullahçı Terör Örgütü Yöneticisi olmakla suçlandı. Dosyadaki diğer suçlamalar ise terörizmin finansmanı sağlamak, terör örgütü propagansası yapmak ve zimmet suçlarından oluştu.

Ankara 7'inci Sulh Ceza Hakimi Mustafa Çorumlu'nun verdiği operasyon kararında örgütün finans yapılanmasına yönelik önemli bilgiler tespit edildiği vurgulandı.

Mahkeme kararına dayanak olan MASAK ve Emniyet raporlarındaki en dikkat çekici tespitlerden biri, AKBANK AŞ bünyesindeki Koza-İpek Eğitim ve Sağlık Hizmet Yardım Vakfına yasa dışı para aktarılması. Kararda 2014 yılında Ereğli Demir Çelik Fabrikaları AŞ hesabından vakıfa 122 milyon lira aktarıldığı belirtildi.

Koza-İpek Grubuna ait şirketlerin Bahreyn, Malta ve Kıbrıs'taki hesaplarına 7 milyar 40 milyon dolar kaçırdığı belirlendi. Bu paranın hangi yolllardan elde edildiği ve neden yurt dışına çıkarıldığı araştırılıyor.

Mahkeme kararında İpek Grubu şirketlerinin mali tablolarında ticari hahayatın doğasına uygun olmayan şüpheli farklılıklar tespit edilen 4 Ağustos 2014 tarihli MASAK raporuna da yer verildi.

Grubun İngiltere'de 210 milyon lira sermaya ile Koza Limited firmasını kurduğu ve parasını bu kanal üzerinden yurtdışına kaçırabileceği belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

Heyete rapor sunuldu! O ülkede 13 bin PKK'lı var Gündem Avukatlardan teröre tepki Gündem Kıbrıs'ta kritik viraj Gündem İsmail Hakkı Pekin: Vatan hainliğidir Gündem