Aşı çalışmalarının altyapısı hazır

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Hacettepe bulunan Türkiye'nin tek aşı enstitüsünü ziyaret etti. Bakan, aşı çalışmalarının son aşaması için gerekli altyapının hazır olduğunu söyledi.

Abone ol

Koronavirüse çare olacak aşı için hayvan deneylerine başlayan Türkiye, klinik araştırmalar öncesinde kurulu altyapıyı daha etkin kullanmak için harekete geçti.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, Hacettepe Üniversitesinin Sıhhiye yerleşkesine bir ziyaret gerçekleştirdi. Bilim Kurulu Üyesi olan Hacettepe Üniversitesi Aşı Enstitüsü Müdürü Prof. Dr. Serhat Ünal, enstitüsünün çalışmalarıyla ilgili bilgi verdi. Aşı konusunda Türkiye'nin tek enstitüsünün Hacettepe'de olduğunu söyledi.

Kültür merkezindeki sunumun ardından Varank ve beraberindekiler, enstitüye geçerek, burada yapılan çalışmaları yerinde takip etti.

Varank, aşı konusunda önemli gelişmeler sağlayacaklarını söyledi.

ulusal.com.tr

Bayraktar TB2'den yeni rekor Bilim ve Teknoloji ''Aerobot'' göreve başladı Bilim ve Teknoloji Sahillerin güvenliği yerli yazılıma emanet Bilim ve Teknoloji Savunmada robotimler geliyor Bilim ve Teknoloji