CHP'li belediyedeki taşeron işçiler greve gidiyor

CHP’li Çankaya Belediyesinin taşeron firmasında çalışan 600 işçi greve gitme kararı aldı. İşçilerin 18 Aralık’ta başlayacağı grevde ilçede çöpler toplanmayacak, sokaklar temizlenmeyecek.

Abone ol

CHP'li belediyedeki taşeron işçiler greve gidiyor.

DİSK’e bağlı Nakliyat İş Sendikası, Çankaya Belediyesi alt işvereni Norm Altaş’ta örgütlenerek toplu iş sözleşmesi yetkisi almıştı. Ancak taşeron Norm Atlaş, iş mahkemesine başvurarak yetki belgesinin iptalini istedi. Mahkeme de bu istemi reddetti.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve CHP’ye bağlı Çankaya Belediyesi ise mahkeme kararına rağmen işçilerin toplu iş sözleşme sürecini engelledi. Yaşanan bu olayın ardından Çankaya Belediyesi’nde çöp toplama ve nakliye hizmeti yapan 600 işçi 18 Aralık’ta iş bırakma kararı aldı.

Nakliyat-İş öncülüğünde taşeron firma Norm Altaş binası önünde toplanan işçiler yaptıkları basın açıklaması ile grev kararını duyurdu. İşçiler adına basın açıklaması yapan Nakliyat-İş Genel Başkanı Ali Rıza Küçükosmanoğlu, CHP yönetimine sert tepti gösterdi.

Küçükosmanoğlu, “Taşerona kadro hakkından söz edenler işçilerin en temel yasal hakkı olan sendikal örgütlenmesine saygı göstermemektedir” diye konuştu.

CHP Emek Bürosu, 18 Kasım’da “Taşeron İşçi Çalıştayı” düzenlemiş, çalıştayda, “Taşeron işçilik yüzyılın ayıbı” açıklaması yapılmıştı.

ulusal.com.tr

Metal işçileri, toplu sözleşme görüşmelerinde talepleri karşılanmayınca ayağa kalktı Ekonomi Fırtına, balık fiyatlarını arttırdı Ekonomi Merkez Bankası enflasyon hedefini açıkladı Ekonomi Elektronik Ticaret Bilgi Sistemi hizmete açıldı! Kayıt yaptıramayanlara ceza var Ekonomi