Eğitim Emekçileri Müdürlüğün Önüne Siyah Çelenk Bıraktı

Eğitim-İş Antalya Şubesi, özel okullara, özelleştirmelere, Başkanlık sistemine ve bölünmeye karşı olduğunu açıkladı, AKP hükümetini protesto etmek için İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne siyah çelenk bıraktı

Abone ol

AKP Temel Devlet Görevlerinden Biri Olan Eğitimi Yerel Yönetimlere Bırakma Derdinde

Özel okullara, özelleştirmelere, Başkanlık sistemine ve bölünmeye karşı olduklarını belirten Eğitim-İş üyesi öğretmenler İl Milli Eğitim Müdürlüğü önünde bir araya geldiler. ADD ve Vatan Partisi'nin de desteklediği eylemde konuşan Eğitim-İş Şube Başkanı Mehmet Balık, devletin en temel üç görevi olan eğitim, sağlık ve güvenliğe vurgu yaptı, AKP Hükümetinin bu temel görevlerde işi yerel yönetimlere bırakmak istediğini belirtti. Hükümetin, eğitimin etnik dillerde yapılması amacıyla Milli Eğitim Bakanlığı'nı ortadan kaldırarak eğitim işlerini yerel yönetimlere, yani Başkanlık sistemiyle oluşacak eyaletlere bırakmayı amaçladığını belirten Balık, bu amacına ulaşmak içinde hükümetin yeni Anayasa yapımına hız verdiğini ve 7 Haziran seçimlerinde 400 milletvekili çıkartarak Anayasayı değiştirmeyi planladığını vurguladı. Balık; "Hükümet, Kurutuluş Savaşı vermiş, devrim yapmış ve Atatürk'e başkanlık vermiş TBMM'de 'karşı devrim yasalarını' geçirmek ve yeni bir Anayasa yapmak için var gücüyle kavga vermektedir" diye konuştu.

AKP'nin Amaçlarının Sonucu, Millet Milliyetlere Ayrılacak

Balık, hükümetin amaçladıklarını hayata geçirmesi halinde karşı karşıya kalınabilecek tehlikelere dikkat çekti, milletin, Osmanlı'da olduğu gibi tekrar milliyetlere ayrılacağını ve bu milliyetlerden yeni sahte milletlerin oluşacağını söyledi. Balık şunları kaydetti; "Eyalet sistemine geçildiğinde, her eyalet kendi 'aşiret dilinde' eğitime ve kendi dininde 'meleleri', din adamları aracılığıyla eğitim verecek, böylece Türk Milleti etnik ve mezhepsel açıdan parçalanacaktır. Bu hükümet okul müdürlerini ve yardımcılarını bu amaca hizmet eden öğretmenlerden oluşturmuştur. Bu idareciler hükümetin vereceği emirleri harfiyen yerine getirecektir. Dershaneler temel lise, temel ortaokul olarak özel okula dönüşünce eğitimde özel sektörün payı fazlasıyla artacak ve bir çok eğitim çalışanı norm fazlası olacaktır. Eğitim özelleştikçe milletimizi parçalanmaya götürecek olan Anadilde eğitim de yaygınlaşacaktır. Bugün özel okullarda anadilde eğitim serbest bırakılarak bölünmenin eğitim ayağı oluşturulmaktadır. Bütün bu gelişmeler sonucu Millet, Osmanlı'da olduğu gibi tekrar milliyetlere ayrılarak, bu milliyetlerden yeni sahte milletler oluşacaktır."

Tüm Yurttaşları Bu Gidişatı Durdurmaya Çağırdı

Eğitim-İş olarak özel okula, özel bursa, özel yurda ve özel üniversiteye karşı olduklarının altını çizen Balık, eğitimin bizzat devlet eliyle ve parasız yapılmasını talep etti. Tüm okulların milli olması gerektiğini vurgulayan Balık, tüm bu tehlikelere karşı öğretmenleri, velileri, öğrencileri ve milleti bu gidişe dur demeye çağırdı.

Açıklamanın ardından İl Milli Eğitim Müdürlüğü önüne alkışlar ve "Parasız Bilimsel Çağdaş Eğitim" sloganı eşliğinde siyah çelenk bırakıldı.

Haber: Devrim Dönmez Koçak

Fotoğraf: Ekin Akgün

Antalya'da 28 bin 800 Seçmen Kaydı Silindi Yurt IŞİD'e katılmak isteyen 5 kişi sınırda yakalandı Yurt Meteoroloji uyardı: Kar geliyor Yurt Otomobil polis aracına çarptı: 3 polis yaralı Yurt