CHP kulislerinde bu iddialar konuşuluyor

CHP'de yeni tüzükle Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun milletvekili adayını belirleme oranı yüzde 15 olarak kaldı. Peki parti içi muhalefetin yüzde 5 önerisi neden kabul edilmedi? CHP kulislerinde bazı iddialar konuşuluyor. Buna göre; ön seçimi kaybedeceğini düşünen CHP içindeki bazı isimler, Kılıçdaroğlu’na baskı yapıyor

Abone ol

Ön seçimi kaybetme kuşkusu yaşayan CHP kurmaylarının hedefi, atama yoluyla vekil olmak.

CHP’de olağan kurultayın ardından parti içi muhalefet ve genel merkez arasındaki tartışmalar tüzük kurultayıyla daha da sertleşti.

Tüzük kurultayına önerge veren parti içi muhalefet, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yetkilerinin azaltılmasını istedi. Ancak muhalefetin “Kılıçdaroğlu’nun vekil adayı belirleme oranı yüzde 5 olsun” önerisi reddedildi. Tüzükteki yüzde 15 oranı aynı kaldı. Mevcut tüzüğün değişmemesine tepki gösteren parti içi muhalefet tüzük kurultayında oylamanın usule aykırı yapıldığını iddia ediyor. Bu gerekçeyle muhalefetin yargı yoluna gideceği konuşuluyor.

Peki muhalefetin önergesi neden reddedildi? CHP kulislerinde bu soruya yanıt aranıyor. İddialara göre ön seçimde kaybedeceğini düşünen CHP’deki bazı isimler 2019’un Kasım ayında yapılması öngörülen milletvekili seçimleri için şimdiden kulis yapmaya başladı. Kılıçdaroğlu’nun kontenjanından milletvekili olmak isteyen, CHP yönetiminde yer alan bu isimler, koltuklarını korumak istiyor.

Kulislerde, bu grubun geleceklerini garanti altına almak için Kılıçdaroğlu’na baskı yaptığı öne sürülüyor.

Kulislerde bu iddialar konuşulurken parti içinde yeni bir arayış içinde olan vekillerin sayısı da artıyor. Edinilen bilgilere göre, bir grup milletvekili tüzük kurultayının ardından yeni yol haritasını belirlemek üzere 13 Mart’ta bir araya gelecek.

ulusal.com.tr

Doğu Perinçek: Şeker fabrikalarını sattırmayacağız Gündem SGK'dan 'GSS'nin çöktüğü' iddialarına açıklama Gündem Afrin'de Mehmetçikten Mustafa Kemal'e selam Gündem ''İstismara Dur!'' demek için pedal çevirdiler Gündem