AKP’de yeni kabine şekilleniyor: İşte muhtemel bakanlar

Seçimlerin ardından gözler kurulacak yeni kabineye çevrildi. Yeni hükümetin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talep ve önerileri doğrultusunda hazırlanması bekleniyor. Partinin ağır toplarının yeniden görev alacağı kaydediliyor. AKP’nin, bazı bakanlıkları bölerek kabineye üç koltuk daha katacağı belirtiliyor.

Abone ol

Sandıktan tek başına iktidar olarak çıkan AKP’nin yeni kabinede hangi isimlere yer vereceği merak konusu.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun kuracağı 64’üncü hükümetin Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın talepleri doğrultusunda hazırlanacağı kaydediliyor.

Peki yeni kabinede kimler yer alacak? Yanıtı merakla beklenen soruların başında ekonominin başında kim olacağı geliyor. AKP kulislerine göre bu göreve Ali Babacan’ın getirilmesi kesin gibi. Ancak Babacan’ın bu görevde yer alması Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın damadı Berat Albayrak’ın kabinede görev almasını zorlaştıracak. Bu nedenle Babacan’ın Dışişleri Bakanlığı’na da getirilebileceği kulislerde konuşuluyor. Dışişleri Bakanlığı'nın bir diğer adayı da Mevlüt Çavuşoğlu..

Diğer üç başbakan yardımcısının da Cemil Çiçek, Yalçın Akdoğan ve Numan Kurtulmuş olması bekleniyor.

Başbakan Yardımcısı Tuğrul Türkeş’in de kabinede yer almasına kesin gözüyle bakılıyor.

Cevdet Yılmaz, Lütfi Elvan ve Efkan Ala’nın da Bakanlar Kurulu’nda yer bulacağı kaydediliyor. Bekir Bozdağ’ın Adalet Bakanlığı’na, Faruk Çelik’in Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na, Taner Yıldız’ın Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na, Mehdi Eker’in Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na dönebileceği konuşuluyor.

AKP, iş yoğunluğu nedeniyle Kültür ve Turizm, Çevre ve Şehircilik ile Gümrük ve Ticaret bakanlıklarının da bölünebileceği gündeme getirmişti. Bu düzenlemenin yapılması halinde kabineye üç koltuk daha eklenmiş olacak.

ulusalkanal.com.tr

IŞİD'in saldırı planladığı ortaya çıktı! 3 siyasi partinin krokisi çıktı Gündem Savaşın kanunları ve emperyalist militarizm Gündem Arap gruplar PYD'den rahatsız Gündem 18 kişilik Meclis Başkanlık Divanı'nda dağılım sandalye sayısına göre yeniden belirlenecek Gündem