Trafik çileye döndü

İstanbul Mahmutbey gişelerinde yaşanan trafik sorununun çözümü için başlatılan Serbest Geçiş Sistemi çalışmaları bölgedeki trafik yoğunluğunu katlayarak arttırdı. Her gün o yolu kullanan birçok sürücü yolun başka bir alternatifi olmadığı için endişeli.

Abone ol

İstanbul'da Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün açılmasıyla birlikte, Mahmutbey gişelerinde yaşanan trafik yoğunluğu katlanarak arttı.

Özellikle sabah işe gidiş ve akşam dönüş saatlerinde yaşanan trafik yoğunluğuna, Ulaştırma Bakanı Ahmet Arslan'ın açıkladığı "Serbest Geçiş Sistemi" çalışmaları neden oldu.

Önceki gün başlayan çalışmalar kapsamında gidiş ve geliş istikametinde iki şerit kapatıldı. Böylece zaten yoğun olan trafik iyice katlanılmaz hale dönüştü.

Sistem tamamlandığında geçişler gişelerden değil, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü’nde olduğu gibi çelik konstrüksiyonların altından 4 şeritli olarak devam edecek.

Yani Mahmutbey gişelerine gelindiğinde, araçların gişelere girebilmesi için oluşturulan geniş bölgede artık yer almayacak.

Sistemin tam olarak kurulması ile birlikte, gişelerdeki yoğunluğun yüzde 30 rahatlaması öngörülüyor.

Ancak tüm bunların gerçekleşebilmesi için bu yolu kullananların iki ay daha beklemesi gerekecek.

ulusalkanal.com.tr

HDP Milletvekili İbrahim Ayhan hakkında mahkemeye zorla getirilme kararı Gündem İran ve Türkiye arasındaki kardeşlik köprüleri sağlamlaşıyor Gündem FETÖ soruşturmasında 39 şüphelinin tutuklanmaları istendi Gündem Türkiye'ye 'Musul' havucu Gündem