Akıncı'nın ilk ziyaret belirsizliği

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile yaşadığı tartışma sonrası KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı'nın ilk yurtdışı ziyaretini Rum kesimine yapacağı iddia edildi. Rum kesiminden yapılan açıklamada Akıncı'nın Cumartesi günü Anastasiadis'le görüşeceği belirtildi. Lefkoşa'dan yapılan açıklamada ise ziyaret yapılacağı bilgisi doğrulandı ancak tarihin belli olmadığı belirtildi.

Abone ol

KKTC'de yapılan 2. tur seçimleri kazanarak Cumhurbaşkanı seçilen Mustafa Akıncı'nın ilk yurt dışı ziyaretini nereye yapacağı tartışma konusu oldu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bizzat telefonla arayarak "Herhalde ilk ziyaretinizi Türkiye'ye yaparsınız" dediği Akıncı "Davet olması halinde memnuniyetle" yanıtını vermişti. Erdoğan ise Azerbaycan'a, KKTC'ye davet beklemeden gittiklerini" belirterek davete gerek olmadığını söylemişti.

Bu diyaloğun ardından Akıncı'nın ilk yurtdışı ziyaretini 2 Mayıs'ta Rum kesimine yapacağı ve Nikos Anastasiadis'le görüşeceği iddia edildi.

Rum hükümetinden yapılan açıklamada "iki liderin telefonla görüştüğü, müzakerelere yeni bir ivme kazandırmak için 2 Mayıs Cumartesi günü öğle yemeğinde bir araya gelmeyi planladıkları" belirtildi.

Haberin duyulmasının ardından Lekoşa'dan da bir açıklama geldi. İki liderin telefonda görüştüğü doğrulayan Cumhurbaşkanlığı kaynakları, Akıncı – Anastasiadis görüşmesinin yeri ve zamanının belli olmadığını vurguladı.

Akıncı'nın Türkiye'ye gerçekleştireceği ziyaretin tarihinin belirlenmesinin ardından Rum Lider Anastasiadis'le görüşme tarihinin netleşmesi bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

Şike davasında karar verildi Gündem 8 milyon kişiyi etkiledi Gündem Vatan Partisi 1 Mayıs Programını Açıkladı Gündem Yargıdaki tahliye krizinde yeni gelişme Gündem