Kuva-yi Milliyeci Mustafa Necati’nin Gelini!

Abone ol

İzmir’de doğup, ilk, orta ve liseyi kentimizde tamamlayan, hukuk fakültesini okumak için İstanbul’a giden, 1914 yılında okulunu bitirip İzmir’e dönen, avukatlık yanında İzmir Kız Öğretmen Okulu’nda öğretmenlik, kurduğu Özel Şark İdadisi’nde müdürlük, İzmir’in işgali ardından İstanbul’a giden ve Kuva-yi Milliye’ya katılan, mübadelede Bayındırlık ve İskan Bakanı, 1924 Anayasası hazırlanırken Adalet Bakanı, Öğrenim Birliği Yasası sürecinde ve Harf Devrimi esnasında Milli Eğitim Bakanı, Necatibey Eğitim Enstitüsü ve Altay Spor Kulübü’nün kurucusu Mustafa Necati Uğural’ın gelini Aysen Uğural, tedavi gördüğü Bornova Özel Ata Sağlık Hastanesi’nde 11.12.2015 tarihinde yaşamını yitirdi.

1977-1980 yıllarında Adalet Partisi İzmir milletvekilliği yapan Aysen Uğural, Mustafa Necati’nin yeğeni Necati Uğural’ın eşiydi. 3 çocuk sahibi olan Aysen Uğural, Türkiye’de bir ilk olan Medya Kooperatifi ve Türkiye Tarım Gıda Yazarları ve Gazetecileri Başkanı İsmail Uğural’ın annesiydi.

Pek çok kitle örgütü temsilcisi ve siyasinin katıldığı cenazesi, 13.12. 2015 tarihinde Alsancak Hocazade Camii’nde kılınan öğle namazın ardından, Bornova Mezarlığı’na kaldırıldı.

Haber ve fotoğraf : Osman Gazi OKTAY

ulusalkanal.com.tr

Aziz Sancar: Milletimin bana kıymet verdiğini öğrendim, bana çok gurur verdi Gündem Davutoğlu'ndan Musul açıklaması: O zaman tedbire gerek kalmaz Gündem İlhan İşbilen tutuklandı Gündem Güneydoğu’da çare sıkıyönetim Gündem