50 kişilik ‘Ekonomi ve Dış Ticaret Konseyi’ kuruluyor

"Cumhurbaşkanlığı, Ekonomi ve Dış Ticaret Konseyi kuruyor" haberlerine sözcü İbrahim Kalın açıklık getirdi. "Tam kararı verilmiş kesinleşmiş bir yapı söz konusu değil" diyen Kalın, daha sistematik yapıların kurulabileceğini söyledi.

Abone ol

"Cumhurbaşkanlığı bünyesinde 5 konsey kuruluyor. İlk adım Ekonomi ve Dış Ticaret Konseyi ile atılıyor." yönündeki haberler Cumhurbaşkanı Sözcüsü İbrahim Kalın'a soruldu.

Cumhurbaşkanının birçok kesim ile istişareler yaptığını söyleyen İbrahim Kalın, daha sistematik yapıların kurulabileceğinin mesajını da verdi.

Cumhurbaşkanlığı'nın, Ekonomi ve Dış Ticaret Konseyi kuracağı, bu konseyin 50 kişiden oluşacağı gündeme geldi. Konseyde iş dünyasından isimler ve bakanlar da yer alacak. Ekonomi ve Dış Ticaret Konseyi üç ayda bir toplanacak.

Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan, istediği zaman bu konseylere başkanlık edecek. Alınan kararlar, hükümete tavsiye niteliğinde olacak. Uygulanmasına hükümet karar verecek. Ancak, Cumhurbaşkanı bu konseyde alınan kararların hayata geçirilmesiyle ilgili takibi yapacak.

Adalet, Enerji, Eğitim, Temel hak ve özgürlükler alanında da 4 konseyin kurulacağı iddia edildi.

ulusalkanal.com.tr

Dışişleri: Ege'de yaşanan trajedinin önlenmesine katkı sağlamalı Gündem İstanbul Bakırköy'de şüpheli araç alarmı Gündem Cerattepe'de son durum Gündem Kılıçdaroğlu'ndan PYD yorumu: 'Biz terör örgütü değiliz' diyorlarsa bu açıklamaya önem veririz Gündem