AB Suriye yaptırım listesini genişletti

Avrupa Birliği, ülkesinin toprak bütünlüğü için mücadele veren Suriye'ye uyguladığı yaptırımların listesini genişletti. Listeye 2020 Ağustos Ayında göreve atanan 8 yeni bakanın ismi eklendi. Böylelikle AB'nin yaptırım listesindeki Suriyeli isim sayısı 288'e çıktı.

Abone ol

Suriye Devleti'nin ülkesinin toprak bütünlüğünü sağlamak için verdiği kararlı mücadele Avrupa'yı rahatsız etmeye devam ediyor.

Avrupa Birliği, Suriye'de başlayan iç karışıklıktan sonra uyguladığı yaptırımların listesini genişletti.

2020 Ağustos Ayında göreve atanan bakanlardan 8’i yaptırım listesine alındı. Kara listede Suriye petrol ve maden kaynakları, sağlık, sanayi, tarım ve elektrik enerjisi bakanları ile devlet bakanları yer aldı.

AB’den yapılan açıklamada Suriye’de yaptırım uygulanan kişi sayısının 288'e çıktığı belirtildi. Bu kişilere seyahat yasağı uygulandığı ve mal varlıklarının dondurulduğu ifade edildi. AB, Ekim Ayında da 7 yeni bakana yaptırım uygulamaya başlamıştı.

288 kişinin yanı sıra yaptırım listesinde Suriye’de faaliyet gösteren 70 kuruluş da var. AB, Suriye’ye 2011’den bu yana yaptırım uyguluyor. Yaptırımlar, 28 Mayıs 2020’de ise Avrupa Birliği tarafından bir yıllığına uzatıldı.

Suriye’ye yönelik yaptırımlar arasında petrol ithalatı, bazı yatırımların yasaklanması, Suriye Merkez Bankası’nın AB'de tutulan varlıklarının dondurulması da bulunuyor.

Unutulmaz bestekar Timur Selçuk son yolculuğuna uğurlandı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan Putin ile görüştü Gündem FETÖ'cüler hesap veriyor Gündem İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer Deprem Dairesi'ne yer bilimci atamadı Gündem