Bağdat Caddesi'ndeki çiçekçi davasında sürücü Murathan Öztürk'e 7 yıl hapis cezası

İstanbul Bağdat Caddesi'nde otomobiliyle çarparak çiçekçi Mehmet Emin Kaya'nın ölümüne neden olan Murathan Öztürk'ün cezası belli oldu. Mahkeme, Öztürk'e "bilinçli taksirle ölüme neden olma" suçundan 7 yıl hapis cezası verdi

Abone ol

İstanbul Kadıköy'deki Bağdat Caddesi’nde çiçekçi Mehmet Emin Kaya’ya otomobili ile çarparak ölümüne neden olan Murathan Öztürk'ün davası sonuçlandı.

Mahkeme, 11 Temmuz'da yaşanan olay sonrası 87 gün sonra teslim olan sürücü Öztürk'e 7 yıl hapis cezası verilmesine hükmetti.

"Bilinçli taksirle ölüme neden olma suçu" ile yargılandığı davada son savunmasını yapan Öztürk, olay anında alkollü olduğu ve yarış yaptığı iddialarını reddeti.

Duruşma sonunda kararını açıklayan mahkeme başkanı, Hukuk Fakültesi 1. sınıf öğrencisi Murathan Öztürk'ü 7 yıl hapis cezasına çarptırdı.

Öztürk'ün olaydan sonraki davranışlarını dikkate alan mahkeme iyi hal indiriminde bulunmadı. Tutuklanarak ceza evine gönderilen Murathan Öztürk'ün ehliyetine de 2 yıl 6 ay süre ile el konuldu.

ulusalkanal.com.tr

Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan: İnsanlık dersi vermek kimsenin haddine değil Gündem Japonya'da eşini aldatan milletvekili istifa etti Gündem 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül'den cenaze için özel rica Gündem O bodrum katından cephanelik çıktı Gündem