Oto kiralama şirketlerinin başı dertten kurtulmuyor

Oto kiralayanların bir kısmı kiraladıkları otaları Suriye tarafına götürerek satıyorlar. Satmayanlar ise kiraladıkları şirketlerden para alıyorlar.

Abone ol

Terör gruplarının denetiminde bulunan sınırlarda araçlarını ‘ya tümden kaybedeceklerini, yada belli miktar para ödeyerek’ alabileceklerini söylüyorlar.

Kiralanan bazı araçlar ise hiç dönmüyor. Kiralayanlar ya hapis cezası alıyorlar, ya da

adreslerini kaybediyorlar.

Araç kiraya verenlerin dertleri bununla bitmiyor. Araç kiralayanlar otoyollara girerek, gişe parası ödemiyorlar. Biriken oto yol ücretleri de oto kiralama şirketlerinin üzerine kalıyor.Oto kiracılar yasal düzenleme yapılmasını ve yasalar karşısında nelerden sorumlu olduklarını öğrenmek istiyor.

Oto kiralama şirketlerinden kiraladıkları araçları sınırdan geçip, terör guruplarının denetimindeki yerlerden kaçak eşya yani şeker, sigara, mazot vb getiriyorlar. Yakalandıklarında ise kiralayanlar tutuklanıyor. Bu da yetmiyor, kiralanan araca yasalarla el konularak, kamulaştırılıyor.

Mehmet Küçük, başına gelenleri şöyle özetliyor. ''Yasalarla taksilerime el konuldu.

Bu yasalar ve Suriye krizinden sonra başımıza gelmeyen kalmadı”.

Hatay 1.Asliye Ceza Mahkemesinde görülen davada Süleyman Yeşiltepe Mehmet Küçük’ün şirketinden araç kiralar ve bu araçla sınırdan geçerken 170 kilo kaçak şeker yakalatır.

Süleyman Yeşiltepe’nin kiraladığı araç, Yasin Güzel Mansur’un kiraladığı çekici üzerinde yakalanır. Fiyatta anlaşamayan Yeşiltepe'yi birisi ihbar eder ve jandarma tarafından yakalanır.

Dava şu şekilde sonuçlandı:

“Yapılan sorgulamada, sanıklardan Güzel Mansur, hakkında başkaca soruşturma kavuşturma kaydının bulunmadığı, sanıklardan Süleyman Yeşiltepe’nin 23/04/2011 tarihinde işlediği iddia olunan 5607 sayılı yasaya muhalefet suçundan dolayı Reyhanlı 1.Asliye Mahkemesinin 2011/223 esas sayılı dosyasında mahkumiyetine karar verildiği kararın Yargıtay da bulunduğu, sanık hakkında ise Adana 6.Ağır ceza mahkemesinde 7258 sayılı yasaya muhalefet ve suç işlemek amacı ile kurulan örgüte üye olmak suçundan kovuşturmanın devam ettiği görüldü.”

“Cumhuriyet Savıcısı esas hakkında mütalaasında; 29.08.2013 tarihinde Yasin sevk ve idaresindeki 31 ACZ 68 plakalı çekici üzerinde bulunan 31 E. 0455 plakalı araç içerisinde yapılan aramada 170 kilo gümrük kaçağı olduğu anlaşılan şekerin ele geçirildiği el konulduğu sanık Güzel Mansur'un alınan savunmasın da diğer sanıklarla bir irtibatının olmadığı, kendisinin araçlarının bozulmasından dolayı, çağırdıkları kendisine de çekici vazifesi yapmak üzere sanıkların yanına

gittiği, ancak verilecek ücret konusunda anlaşamadıklarından dolayı, çekici ve araç üzerindeki eşyanın fazla olmasından dolayı, ayrıca eşyanın kaçak olmasından şüphelenen kolluk görevlilerine bildirimde bulunduğunu, diğer sanıkların alınan ifadelerinde savunmalarında üzerlerine atılı suçları ikrar etmekle birlikte sanık Yasin hakkında sadece ücret noktasında eylemlere uyan 5607 sayılı yasanın 3/5 ve 4/2 maddesi gereğince cezalandırılmasına, ele geçirilen şekerlerin ve şekerlerin hacmi ve itibari ile nakilde kullanılan aracın müsadere koşulları oluştuğundan her iki aracında müsaderesine karar verilmesi kamu adına talep ve mütalaa olunur dedi”

Mehmet Küçük, kiralanan ve kendi şirketine el konulan aracı için ise “Aracı kiralayanların işleyecekleri suçların cezaları

neden bize kesilmektedir. Zaten aracı kiralayanlarla sözleşme yapmışız, bu sözleşme mahkemece neden dikkate alınmaz ve aracımıza el konulmaktadır. Böyle yasa mı olur, benim suçum ne? Biz oto kiralama şirketleri bunun yüzünden zarar ediyoruz. Araçlarımıza ya toptan el konuluyor, ya mahkeme bitene kadar kullandırılmıyor, ya da sınırdan kaçırılarak bir daha aracımız bize verilmiyor.”

Küçük, Ota kiralama ile ilgili yasanın çıkmasını ve mağduriyetlerin giderilmesini istiyor.“Yasalar nasıl bizi suçlu çıkarıyor?

Bunu hakime söylediğimde ise beni polisle korkutarak dışarı atacağını söyledi. Biz nereye başvuracağız. Sorunlarımızı nasıl çözeceğiz. Bize savcı, hakim, polis, devlet sahip çıkmadığı gibi birde suçu işlemediğimiz halde bedelini bize ödettiriyorlar. Bütün yetkililere sesleniyorum; Bir çözüm yolu bulunsun ve başımız bu belalardan kurtulsun” diyor.

Hüseyin Güler

ulusalkanal.com.tr

Yolcu otobüsü devrildi Yurt O şarkı davalık oldu Yurt Beyoğlu'nda cinayet: 2 ölü Yurt PKK'lıların telsiz konuşmaları tespit edildi Yurt