Emekli Büyükelçi Onur Öymen soykırım yalanını bitiren AİHM kararını değerlendirdi

Emekli Büyükelçi Onur Öymen AİHM'in Perinçek-İsviçre kararının ardından hükümeti harekete geçmeye çağırdı. Çıkarılan yasaların Birleşmiş Milletler sözleşmesine aykırı olduğunu beliten Öymen, "Yasaların geri çekilmesi için Avrupa Birliği'ne nota verilmesi gerektiğini" söyledi. Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek de "milli bir komite kurulmasını" önerdi.

Abone ol

100 yıllık soykırım yalanını bitiren AİHM Büyük Daire'nin Perinçek İsviçre davası kararı ile ilgili Emekli Büyükelçi Onur Öymen önemli bir çağrı yaptı.

Ulusal Kanal Genel Yayın Yönetmeni Hulki Cevizoğlu'nun sunduğu Ulusal Özel programına, Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek ile Emekli Büyükelçi Onur Öymen konuk oldu.

Canlı yayında konuşan Onur Öymen, Türkiye aleyhine çıkarılan soykırım yasalarının Avrupa Konseyi'nin 2008 yılında aldığı Irkçılık ve Yabancı düşmanlığı ile mücadele çerçeve kararına dayandırıldığını hatırlattı.

Emekli Büyükelçi, bu kararın Birleşmiş Milletler sözleşmesine aykırı olduğunu belirtti. Öymen, AİHM kararının bütün Avrupa kurumlarında dile getirilmesi gerektiğini vurguladı.

Onur Öymen, kararların geri çekilmesi için Avrupa Birliği'ne nota verilmesi gerektiğini belirtti.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek de 1 Kasım'dan sonra kurulacak hükümetin milli bir komite kurabileceğini belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Eski İsrail Başbakanı'na dava Gündem PYD, Tel Abyad'ta kanton ilan etti Gündem THY'nin uçağında 144 bin boş mermi bulundu Gündem Vasiyeti ihlal Yargıtay'da Gündem