İtalya Merkez Bankası uyardı

İtalya Merkez Bankası Başkanı, borç finansmanının zorlaşması durumunda ekonomiye duyulan güvenin zayıflayacağı uyarısında bulundu. Avrupanın borç batağındaki üyelerinden biri olan İtalya'nın borçlarını ödeyemez hale gelmesi, Avro Bölgesi için "Büyük risk oluşturuyor.

Abone ol

İtalya Merkez Bankası uyardı... Yüksek borçluluk avro bölgesi için büyük tehdit... Açıklamayı İtalya Merkez Bankası Başkanı Ignazio Visco yaptı.

Visco, ülkenin kamu finansmanını zayıflatma yönünde herhangi bir adım atılması halinde güvenin ve yıllardır yapılan "değerli reformların zayıflayacağı" uyarısında bulundu.

İtalya Merkez Bankası'nın yıllık toplantısında konuşan Visco, "Güveni kaybetme yönünde ciddi riskten sadece birkaç kısa adım uzaktayız" dedi. "Yüksek borç oranı ülkeyi tehlikeli güven krizine açık hale getirebilir." diye konuştu Visco.

İtalya Merkez Bankası Başkanı, ılımlı büyüme ve artan enflasyonun İtalya için en olası senaryolar olduğunu da belirtti.

Avro bölgesinin üçüncü büyük ekonomisi olmasına rağmen İtalya, ağır borç yükü altında. Ve avro için Yunanistan'ın yaşadığı ekonomik krizden çok daha büyük bir tehlike arz ediyor. 10 yıllık İtalyan ve Alman tahvillerinin getirileri arasındaki fark dört yılın en yüksek düzeyine çıktı.

Yalnızca ekonomik değil siyasi krizin de baş gösterdiği İtalya'da Cumhurbaşkanı Sergio Mattarella'nın avro karşıtlığıyla bilinen Ekonomi Bakanı adayını veto etmesi üzerine hükümet kurma çalışmaları çökmüştü.

ulusal.com.tr

Kirazda açık arttırma usulü Ekonomi Merkez Bankası'ndan flaş açıklamalar Ekonomi Mehmet Şimşek'ten Londra açıklaması Ekonomi 78 bin bakkal kepenk kapattı Ekonomi