Doğu Perinçek'ten Bel Karper işçilerine destek

Çorlu'da sendikal hak mücadelesi veren Bel Karper işçileri, Vatan Partisi Lideri Doğu Perinçek'i ziyaret etti. İşçiler, Doğu Perinçek ile beraber Ulusal Kanal'da yayınlanan Çıkış Yolu programına konuk oldu, sorunlarını ve taleplerini anlattı.

Abone ol

TekirdağÇorlu'da faaliyet gösteren Bel Karper'de işçiler, 2015 yılından bu yana sendikal örgütlenme mücadelesi veriyor. Tek Gıda-İş Sendikası, yetki davasını kazanmasına rağmen, Fransız şirketin yasa tanımaz tavrı nedeniyle toplu sözleşme masasına oturulamıyor.

İşverenin 12 işçiyi ücretsiz izne çıkarmasının ardından 24 gündür Çorlu'daki fabrika önünde eylem yapan Bel Karper işçileri, Vatan Partisi Genel Başkanı Dr. Doğu Perinçek'i ziyaret etti. Doğu Perinçek ile beraber Ulusal Kanal'da yayınlanan Çıkış Yolu programına konuk oldu, sorunlarını ve taleplerini dile getirdi.

Tek Gıda-İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Yunus Durdu, Bel Karper'in yanı sıra 63 gündür Alman Döhler fabrikasında da sendikal mücadele verdiklerini hatırlattı. Durdu, çok uluslu şirketlerin, Türkiye'de yasaları tanımayarak, sendikal örgütlenmeyi engellediklerini vurguladı. Yunus Durdu, bu hukuksuzluğa bir çözüm bulunmasını istedi:

- Almanya Fransa, hak, hukuk özgürlük vs diyenler ne yasa tanıyorlar, ne hukuk tanıyorlar, ne işçi ne emek biliyorlar. Yargıtay'ı tanımayan bu yabancı şirketlere karşı biz işçi olarak ne yapacağız. Bizim feryadımızı ülkeyi yönetenler niye duymazlar. Ülkenin çalışma bakanı kendi kararlarına niye sahip çıkmaz.

Durdu, işçiler işe dönene ve toplu iş sözleşmesi süreci olumlu sonuçlanana kadar mücadelede kararlı olduklarını vurguladı.

Vatan Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek, haklı mücadelelerinde işçilerin yanlarında olduklarını söyledi. ''Hakkın hukukun yerine gelmesi için sonuna kadar işçilerin arkanızdayız. Biz de artık Karper işçisiziy.'' dedi.

Tüketici güven endeksinde artış Ekonomi Merkez Bankası'ndan dijital para hamlesi Ekonomi EuroPower'dan tepki çeken karar Ekonomi 3. Ege TMF Denizli'de açıldı Ekonomi