Çiftçiler güç birliği yaptı

Denizlili çiftçiler Belediye başkanlarının öncülüğünde güç birliği yaptı. Üzüm üreticileri şarap firmalarına karşı pazarlıkta güçlü olabilmek için kooperatifleşmek istiyor. Dahası kooperatif kurulmadan dayanışma sonuç verdi, üzüm alım fiyatı yükseldi. Şimdiki hedef ise Çin pazarına açılmak.

Abone ol

Şaraplık üzüm üretiminde önemli yeri olan Denizli’nin Çal ilçesinde, üzüm üreticileri şarap firmalarına karşı pazarlıkta güçlü olabilmek için kooperatifleşmek istiyor.

Çal, Bekilli, Buldan ve Güney İlçe Belediye Başkanları üreticiye destek verdi. Uygun fiyat vermeyen şarap firmalarına kantarlarını kapattı. Çiftçiler örgütlendi, firmalarla toplantılar yapıldı. Böylece üzüm fiyatında iyileştirme sağlandı.

Muhtarlar kooperatifleşmenin ilk adımı olan bu toplantıları olumlu buluyor.

Çal Belediye Başkanı Fethi AKCAN, firmaların daha iyi fiyat vermesinin yalnızca başlangıç olduğunu söyledi. Asıl hedefin kooperatifleşme olması gerektiğini vurguladı.

Ancak Akcan'ın hedefi daha büyük; Çin pazarına açılmak. Nitekim şaraplık üzümleriyle meşhur Çal ilçesi daha şimdiden Çinli yatırımcıları ağırladı, Çin ile ticaret köprüsü kurdu.

Çal ilçesi Çin'e ihracat yapmaya ve Avrasya'ya açılmaya hazırlanıyor. Eğer üretici kooperatifleşebilirse, alın teri ve emeği hak ettiği değeri bulacak.

ulusal.com.tr

Ali Babacan açılım sinyali verdi, HDP'ye destek çıktı Gündem CHP'li büyükşehir belediye başkanları toplanacak Gündem Son dakika haberleri: İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'ndan 'Emniyetten skandal-kürtaj listesi istendi' haberlerine açıklama Gündem Eylül ayı önemli günler Gündem