NATO, Türkiye üzerindeki baskısını artırıyor

Abone ol

Rus Düşünce Kuruluşu Katehon’a göre NATO’nun Türkiye üzerindeki baskısını artıyor.

NATO’nun Avrupa Komutanı, ABDli General Curtis Scaparotti Genelkurmay Başkanı Hulusi Akar ile görüşmek üzere Ankara’ya geldi.

Katehon, Suriye’deki durumun kötüye gittiği bir zamanda gerçekleşen görüşmenin Haseke’de Amerikan uçaklarının Suriye askerlerinin operasyonunu engellemeye çalışmasının önemli olduğunu belirtti. Türkiye bu konu ile ilgili Suriye hükümeti ile anlaşmazlığına rağmen Ankara’nın Suriye’nin etnik cephelere bölünmesine izin vermeyeceğini açıklamıştı.

Aynı zamanda Suriye ve Irak’taki ABD güçlerinin yeni komutanı General Stephen Townsend Moskova ve Şam’ı muhtemel bir çatışma konusunda uyarmış, Türkiye Suriye-İran-Rusya ittifakına katılırken ABD de böylece amacının Suriye’yi bölmek olduğunu açıklamış oldu.

NATO buna ek olarak Türkiye’nin pakt için bölgede hala önemli bir ortak olduğunu açıklamıştı. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın daha önce belirttiği üzere Ankara bu konuda NATO’ya güvenmiyor.

ulusalkanal.com.tr

Karkamış'a 5 havan mermisi isabet etti Gündem Şırnak'ta 2 asker şehit oldu Gündem FETÖ'nün imamı samanlıkta yakalandı Gündem Mutfak tüplerine kısıtlama getirildi Gündem