Bodrum'daki makilik alanda çıkan yangın kontrol altına alındı

Dün öğle saatlerinde başlayan ve yaklaşık 250 hektarlık makilik alanın zarar gördüğü yangın, kontrol altına alındı.

Abone ol

Muğla'nın Bodrum ilçesinde makilik ve otluk alanda çıkan yangın, kontrol altına alındı.

Turgutreis Mahallesi İslamhaneleri mevkisinde dün başlayan ve Akyarlar Mahallesi Karaincir, Kemer mevkilerine kadar ulaştıktan sonra makilik ve otluk alanda gece boyu etkisini sürdüren yangına, Muğla, Bodrum, Ortaca, Marmaris, Yatağan, Milas Orman İşletme Müdürlüğü ve Muğla Büyükşehir Belediyesine bağlı ekiplerle müdahale edildi.

Sabahın ilk ışıklarıyla bir yangın söndürme uçağı ve 3 helikopterin yanı sıra 5 iş makinesi, 30 arazöz ve 200 yangın söndürme işçisi de çalışmalara katıldı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYINIZ

Yangının, bölgede yerleşim alanlarına ulaşmaması için havadan ve karadan yoğun müdahale yapıldı.

Çalışmalar sonucu yangın kontrol altına alınırken, soğutma çalışmalarına başlandı.

Yerleşim yerlerinin yakınlarına kadar ulaştığı gözlenen yangında, yaklaşık 250 hektarlık makilik alanın zarar gördüğü öğrenildi.

Muğla Valisi Amir Çiçek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bölgede ekiplerin yangını söndürmek ve kontrol altında tutmak için yoğun bir mücadele verdiğini söyledi.

Çalışmaları sürekli takip ettiğini belirten Çiçek, "Havanın kararmasıyla birlikte hava araçlarımız çalışmalarını durdurdu, fakat kara ekiplerimiz sabaha kadar çalışmalarını sürdürecek. Günün ilk ışıklarıyla tekrar hava araçlarıyla etkin bir müdahalede bulunulacak" dedi.

Yangının şu an için yerleşim yerlerini etkilemediğini ve ekiplerin bunun için büyük çaba gösterdiğini belirten Vali Çiçek, olayda herhangi bir yaralanma ve can kaybının da olmadığını dile getirdi.

Akut Bodrum lideri Saadettin Uslu ise yangın söndürme çalışmalarına uzun süredir devam ettiklerini söyledi.

Yangının çok geniş bir alana yayıldığını ifade eden Uslu, "Gönüllülerimizle söndürme çalışmalarına aralıksız devam ediyoruz. Yangın çok büyük bir alanda etkili oluyor. Ekipler de gerekli müdahaleleri yapıyor. Burada herkes canla başla çalışıyor" diye konuştu.

Kaynak: Anadolu Ajansı

Otomobil şarampole devrildi: 2 ölü, 1'i çocuk 2 yaralı Yurt Bodrum'da kavga: 4 yaralı, 6 gözaltı Yurt THY uçağı acil iniş yaptı Yurt İzmir, Aydın, Muğla ve Adana'da termometreler 40 derecenin üstüne çıktı Yurt