Mardin'de PKK'ya ağır darbe

PKK'ya karşı operasyonların sürdüğü Mardin'de örgüt, ağır darbe aldı. Dargeçit, Kızıltepe ve Derik'te 5 PKK'lı etkisiz hale getirildi. 7 PKK'lı da silahlarıyla birlikte sağ yakalandı.

Abone ol

Büyük operasyonun sürdüğü Mardin'de toplam 5 terörist öldürüldü.

Sokağa çıkma yasağının sürdüğü Dargeçit'in Yılmaz ve Kuşluca mahallelerinde PKK ile çatışma çıktı. Olayda 4 PKK'lı öldürüldü. PKK mensupları ile birlikte 2 adet M16 silahı, 1 adet kaleşnikof piyade tüfeği, 1 adet RPG-7 roketatar silahı, 1 adet bixi makineli tüfek, 2 adet telsiz, 1 adet dürbün, 6 adet el bombası, 1 adet hücum yeleği, çok sayıda şarjör ve mühimmat ele geçirildi.

Kızıltepe'de ise dağdan geldiği öğrenilen PKK'lılara kaşrı operasyon yapıldı. Merkez Ersoylu mahallesinde PKK’lılar, ablukaya alındı. Polise el bombası atmak isteyen PKK’lı bir kadın, bombanın elinde patlaması sonucu öldü.

Bölgede bulunan 4 teröristse silahlarıyla birlikte yakayı ele verdi.

Operasyonların bir diğer adresi Derik ilçesi oldu.

Polis ekipleri merkez Dağ Mahallesindeki Necimoğlu Camii yakınlarında PKK’lıların eylem hazırlığında oldukları bilgisi üzerine harekete geçti.

Çıkan çatışmada 1 kadın PKK’lı yaralı olmak üzere 3 terörist uzun namlulu silahlarıyla beraber yakalandı. Bir PKK’lının da kaçtığı öğrenildi.

Öte yandan Iğdır'da gözaltına alınan 15 kişinden 14'ü örgüt üyesi olmak suçundan tutuklandı.

ulusalkanal.com.tr

Akdoğan: Çözüm sürecini sabote eden anlayış demokratik siyaseti zehirliyor Gündem Şırnak'ta hain saldırı: 3 şehit, 2 yaralı! Gündem Erdoğan: Topraklarımızı bölmekten bahsediyorlar buna asla izin vermeyeceğiz Gündem Erdoğan - Davutoğlu görüşmesi başladı Gündem