YSK taşımalı sandık tartışmasına son noktayı koydu

Yüksek Seçim Kurulu 1 Kasım’da yapılacak milletvekili genel seçiminde sandıkların taşınması talebini reddetti. Karar oy çokluğuyla alındı. CHP Genel Sekreteri Gürsek Tekin "Karar doğru, YSK'yı kutluyorum" dedi. MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın'da YSK'nın kararını "Doğru bir sonuç" sözleriyle değerlendirdi. Karara AKP'den ise tepki geldi

Abone ol

Yüksek Seçim Kurulu, 1 Kasım'da güvenlik nedeniyle bazı yerleşim yerlerindeki seçim sandıklarının daha güvenli bölgelere taşınması talebini reddetti. Karar 4 evet oyuna karşı 6 ret oyuyla alındı.

Sandıkların taşınması talebi başta Cizre İlçe Seçim Kurulu olmak üzere, Güneydoğu’da terör olaylarının yoğun yaşandığı bazı ilçelerdeki yöneticiler ve ilçe seçim kurullarından gelmişti.

Yüksek Seçim Kurulu'nun kararı sonrasında CHP'den açıklama geldi.

CHP Genel Sekreteri Gürsel Tekin, "Doğru karar. YSK'yı kutluyorum" dedi. Tekin, "Baştan itibaren CHP olarak bunun yapılamayacağı, Anayasa ve yasaya aykırı olduğunu ifade etmiştik. YSK doğru kararı verdi. YSK'ya teşekkür ediyorum ve kutluyorum." ifadelerini kullandı.

MHP Genel Başkan Yardımcısı Semih Yalçın da kararı "Doğru bir sonuç" olarak değerlendirdi.

"Sandıklar taşınamaz ve birleştirilemezdi" diyen Yalçın, "Memnuniyet verici bir sonuç oldu. Şimdi, bundan sonra önemli olan iktidarın, kolluk kuvvetlerinin seçim güvenliğini sağlamasıdır" şeklinde konuştu.

Karara AKP cephesinden ise tepki geldi. AKP'nin YSK temsilcisi Şeref Malkoç "Kararın hukuka aykırı olduğunu" savundu. Malkoç "YSK, sandıkların yerinin belirlenmesiyle ilgili yetkisinin olmadığına karar verdi. YSK'nın kararları Anayasa'ya göre kesindir. Ama bizim kanaatimizce bu karar Anayasa'ya, kanunlara aykırıdır." dedi.

ulusalkanal.com.tr

Yanlışta ısrarın varacağı yer Gündem Ne oldu? Gene Amerika ile birliktesiniz! Gündem Danıştay binası yıkılacak mı? Gündem Yıkılan PKK mezarlığında ağır makineli silah çıktı Gündem