KDHC devlet radyosu: Kim Jong-un aktif şekilde çalışıyor

Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Lideri Kim Jong öldü mü? Amerikan basının ortaya attığı ve Japon medyasının sürdürdüğü iddialar, günlerdir sosyal medyanın gündeminde… İddialara yalanlama ise Güney Kore basınından geldi. Güney Koreli hükumet yetkilileri, “Kim Jong hayatta ve iyi” açıklamaları yaparken, Güney Kore basını da KDCH liderinin aktif bir şekilde çalışmaya devam ettiğini yazdı.

Abone ol

Amerikan medyasında yer alan Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Lideri Lideri Kim Jong’un kalp ameliyatı sonrasında öldüğüne ilişkin haberler, Güney Koreli yetkililer ve Güney Kore basını tarafından yalanlandı.

Güney Kore kaynaklı Yonhap haber ajansı, Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti Devlet Radyosu’na dayandırdığı haberinde Kim’in aktif bir şekilde çalıştığını bildirdi.

Haberde, Kim Jong-un'un ülkenin doğu kıyısında yeni bir turistik bölgenin inşaatında çalışan işçilere teşekkür ettiği belirtildi.

Güney Kore Devlet Başkanlığı dış politika danışmanı Moon Chung, Amerikan CNN Televizyonuna, “Kim Jong hayatta ve iyi. 13 Nisan'dan bu yana Wonsan bölgesinde kalıyor.” açıklamasında bulunmuştu.

Güney Kore Birleşme Bakanlığı da aldıkları istihbarata göre Kuzey Kore'yle ilgili herhangi bir olağan dışı durum olmadığını duyurdu.

Kanada’da Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 2 bin 781'e yükseldi Dünya Kendisini ''devlet başkanı'' ilan etti Dünya Dünya genelinde Kovid-19'dan ölenlerin sayısı 210 bini aştı Dünya İtalya'da Kovid-19’dan ölenlerin sayısı 26 bin 977'ye yükseldi Dünya