Çavuşoğlu'ndan Rusya açıklaması

Türk ve Rus heyetler üçüncü tur "İdlib görüşmeleri" için masada. Heyetler toplantıya girmeden önce her iki ülkeden de açıklamalar geldi. Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu Türkiye'nin önceliğinin "ateşkes" olduğunu söyledi. Yapılması planlanan zirvelerden önce ikili görüşmeler olacağını belirtti. Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mihail bogdanov da görüşemlerden umutlu olduğunu açıkladı. Liderler düzeyinde yapılması planlanan görüşmelerle ilgili açıklama ise Kremlin'den geldi.

Abone ol

İdlib sahası ve diplomasisi hareketliliğini koruyor. Heyetlararası görüşmelerde üçüncü tur Ankara'da. Rus heyet, Türkiye'ye geldi.

Görüşmeler öncesi Türk ve Rus Dışişleri'nden açıklamalar peş peşe geldi.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Türkiye'nin beklentisini açıkladı.

Liderler düzeyindeki dörtlü zirve ve Astana formatındaki üçlü zirve gündemde. Çavuşoğlu, "önce ikili görüşmeler olacak" dedi.

Rusya Dışişleri Bakan Yardımcısı Mihail Bogdanov ise yaptığı açıklamada İdlib konulu görüşmelerden olumlu sonuçlar çıkmasını beklediklerini söyledi.

Bogdanov, Rusya'nın Suriye'de muhalif güçlerle savaşmadığını söyledi. "Biz, Suriye'deki savaşın tarafı değiliz. Suriyelilerle, muhalefetle savaşmıyoruz. Aksine, Astana formatındaki diyalog da dahil muhalefetle çok yapıcı bir diyalog içindeyiz" dedi.

Suriye'ye Birleşmiş Milletler gözlem misyon gönderilmesine ilişkin çağrılara da yanıt verdi Rus Sözcü. "Şam yönetiminin onayı alınmalı" dedi.

Liderler düzeyinde yapılması beklenen görüşmelere ilişkin açıklama da Kremlin'den geldi.

Kremlin Sözcüsü Dmitry Peskov, Türkiye-Rusya ve İran arasındaki zirvenin "ne zaman ve nerede" yapılacağının belirlenmediğini söyledi. "Görüşmeler diplomatik kanallar üzerinden sürüyor" dedi.

Peskov, dörtlü zirve konusunda, ise yeni bir gelişme olmadığını belirtti.

ulusal.com.tr

Münbiç'te terör örgütüne darbe Gündem Pendik'teki trafik kazasında 3 kişi yaralandı Gündem Artvin ve Batum arasında turizm iş birliği görüşüldü Gündem Fatih'te gecekonduda çıkan yangın söndürüldü Gündem