İran meclisi tarihi bir oturum ile toplandı

İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani, hükümetin ekonomi politikaları hakkında verilen soru önergelerini yanıtlamak üzere İran meclisindeydi. Meclis kürsüsüne çıkan İran Cumhurbaşkanı, halka sorunların geçici olduğunu doğru dürüst şekilde anlatmaları gerektiğini ve bu sorunları geride bırakacaklarını söyledi.

Abone ol

İran meclisi tarihi bir oturum ile toplandı. İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani hakkında verilen soru önergelerini yanıtlamak üzere İran meclisindeydi. Ruhani kendisine yöneltilen beş soru önergesinin sadece biri için İranlı vekilleri ikna edebildi.

Hasan Ruhani, Mecliste,bankacılık yaptırımları, artan işsizlik, yükselen enflasyon, kaçakçılık ve ülkedeki döviz krizi başlıkları ile kendisine yöneltilen beş soru öneresine yanıt verdi.

Meclis kürsüsüne çıkan İran Cumhurbaşkanı, halka sorunların geçici olduğunu doğru dürüst şekilde anlatmaları gerektiğini ve bu sorunları geride bırakacaklarını söyledi.

Ruhani, "Halkımıza durumu izah etmeliyiz. İslam inkılabı rehberimizin tedbirleri, kuvvetler arasındaki koordinasyon ve silahlı kuvvetlerin işbirliğiyle sorunları atlatacağız" dedi.

"İran milletine ABD tarafından dayatılan komploları boşa çıkartacağımıza dair güvence vermeliyiz" diyen Hasan Ruhani, "Beyaz Saray'da toplanan bir avuç İran karşıtı grubu hezimete uğratacağız." ifadelerini kullandı.

İran Cumhurbaşkanı, hükümetin kesinlikle eksiklerinin olduğunu, ancak en iyileri toplamaya çaba gösterdiğini, soru sormanın ve gensoru önergesi hazırlamasının milletvekillerinin hakkı olduğuna dikkat çekerek eleele vererek halkın sorunlarını çözmeleri gerektiğine vurgu yaptı.

Cumhurbaşkanı Ruhani'nin konuşmasının ardından her soru önergesi için ayrı ayrı oylamasına geçildi.

Ruhani, oylama sonucunda "Bankacılık sahasndaki uluslararsı yaptırımlar" başlığı konusunda İranlı vekilleri ikna edebildi.

İran meclisinin, artan işsizlik, yükselen enflasyon, kaçakçılık ve ülkedeki döviz krizi'ne ilişkin soru önergelerini yargı erkine göndermesi bekleniyor.

Cumhurbaşkanı'nı azletme ve görevden alınması için oylama hakkının bulunduğu İran Meclisinde son bir ayda yapılan güvenoyu oturumlarında Çalışma ve Ekonomi bakanlarını görevden alınmıştı.

ulusal.com.tr

Rusya Devlet Başkanı Putin 15 generali görevden aldı Dünya Alman politikacıdan Mesut Özil'e destek Dünya Rusya, BM'yi acil toplantıya çağırdı Dünya Suudi Arabistan'dan İran'a tehdit Dünya