2 gün önce uyarmışlar!

Amasra'da 2 Çinli işçinin hayatını kaybettiği faciada da uyarıların dikkate alınmadığı ortaya çıktı. Uyarıyı Bartın Platformu bir basın açıklamasıyla yapmıştı. Faciadan iki gün önce yapılan basın açıklamasında madenin mühürlenmesi isteniyordu.

Abone ol

Türkiye ard arda yaşanan maden facialarıyla sarsılırken, facialardan kısa süre önce yapılan uyarıların dikkate alınmadığı ortaya çıktı.

2 Çinli işçinin hayatını kaybettiği Amasra'daki maden göçüğünden iki gün önce “madeni kapatın” çağrısı yapıldı. Bartın Platformu 30 Ekim'de yaptığı basın açıklamasında Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı müfettişlerinin verdiği mühürleme kararını hatırlattı.

2014 Haziran tarihli kararın hayata geçmediğini belirten platform üyeleri Valiliğin görevini yapmadığını belirtti. Görevlilerden bir an önce madenin kapısına kilit vurulmasını talep etti.

Bartın platformu Maden şirketinin şirketin hukuksuz uygulamalarının işçilerin yaşamını tehdit ettiği vurguladı. İki gün sonra olacakları haber verircesine “Soma ve Ermenek’teki Acıların Amasra’da da Yaşanması mı İsteniyor" diye sordu.

ulusalkanal.com.tr

Emekliye iyi haber! Ekonomi Yan yana defnedildiler Ekonomi O anları anlattı Ekonomi 10 dakikayla faciadan kurtuldu Ekonomi