Doğu ve Güneydoğu Bölgesi'ne 14 bin öğretmen atanacak

Milli Eğitim Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu bölgesinde görev yapacak 14 bin sözleşmeli öğretmen atamaya hazırlanıyor. Öğretmenlerin Eylül ayında görevlendirilmesi hedefleniyor.

Abone ol

Milli Eğitim Bakanlığı, Doğu ve Güneydoğu bölgesinde görev yapan yaklaşık 14 bin ücretli öğretmenin yerine mülakatlarla sözleşmeli öğretmenler atamaya hazırlanıyor. Bu bölgelere atanan kadrolu öğretmenlerin yüzde 60'ının 1 yıl sonra yer değişikliği talebinde bulunması üzerine başlatılan "sözleşmeli öğretmen" çalışmasının ayrıntıları netleşiyor.

Bakanlık verilerine göre, Türkiye genelindeki 47 bin ücretli öğretmenin 3'te biri Doğu ve Güneydoğu'da görev yapıyor. Yeni dönemde bu öğretmenlerin yerini, sözleşmeli öğretmenler alacak.

Başvuranlar önce KPSS puanına göre sıralanacak, sonra da görevlendirilecek öğretmen sayısının 3 katı kadar aday mülakata çağırılacak. Mülakatların ardından seçilecek öğretmenlerin Eylül ayında, görevlendirilmesi hedefleniyor.Sözleşmeli öğretmenler, 5 yıl aynı yerde görev yapacak.

Milli Eğitim Bakanlığı, bu süreç ile beraber özellikle Doğu ve Güneydoğu illerinde haklarında soruşturma açılan öğretmelerin ihraç taleplerini de karara bağlayacak.

ulusalkanal.com.tr

Boğaziçi, ODTÜ ve İTÜ'nün de bulunduğu 20 üniversitede seçim var Sağlık Doç. Dr. Sait Yılmaz: Nasıl düşüneceğini bilmek... Sağlık 'Tatlı krizi' bayramda hastanelik etti Sağlık Haftada iki gün balık yaşam boyu sağlık Sağlık