AKP'den kıdem tazminatı ve İstanbul seçim sonuçları açıklaması

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, "Kıdem tazminatıyla ilgili şu anda detay yok. Çok konuşulduğunu biliyorum. Onlar gerçekleştiği zaman sizinle paylaşacaklardır." dedi

Abone ol

AKP Sözcüsü Ömer Çelik, bugün Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın açıkladığı reform paketindeki kıdem tazminatı kararıyla ilgili açıklama yaptı.

Çelik, şunları belirtti:

"OLAĞANÜSTÜ BAŞVURU NE ZAMAN OLACAK? KIDEM TAZMİNATI REFORMU… BİZİMLE PAYLAŞABİLECEĞİNİZ DETAY VAR MI?

Kıdem tazminatıyla ilgili şu anda detay yok. Çok konuşulduğunu biliyorum. Onlar gerçekleştiği zaman sizinle paylaşacaklardır. Onun bir yasal süresi var. birleştirme tutanaklarının gerçekleşmesi bekleniyor. Şu anda yapılmış bir başvuru yok. O çerçevede onun yasal süreleri de var. başvuru gerçekleşecek. Şu anda başvurulmadı ama yapılacak. YSK'nın bitireceği bir çalışma var. Sonra takvim işleyecek.

HAYVAN HAKLARI YASASIYLA İLGİLİ DÜZENLEME MECLİS'E NE ZAMAN GELECEK?

Tarih şimdi size söyleyemeyeceğim. Cezaların artırılması hassasiyetle üzerinde duruluyor fakat ceza artırımı ile ilgili talepler önemlidir. Fakat önemli olan yüksek duyarlılık oluşmasıdır. Çoğu zaman hayvan hakları derneklerinin görev alanıyla kalıyordu. Bu konuda farkındalık üretenlere teşekkür ediyoruz. Burada tabi eğitimle ilgili, ailelerden başlayarak, hayvan dostu çocuklar yetiştirilmesiyle ilgili yapılacak çok iş var. Cezai düzenleme bir sonuçtur. Onun zannediyorum çalışması bitmek üzeredir. Takvimi belli olursa bir şekilde bildiririz size. Orada bir irade eksikliği yok ama bu tip meselelerde esas olan genel duyarlılığın; mesela geleneğimizde vardı tünekler konurdu binalara, şimdi hayvanlar yaklaşmasın diye tel örgüler çekiliyor. Bu bir toplumda duyarlılıkla ilgili de bir şeydir. Geleneğimizde taşın bile şekli değiştirilmiş. Bugün bununla ilgili problem var. gerek algılanması gerek yürekte hissedilmesiyle ilgili. Medyada son zamanda çok duyarlı haberler yapılıyor."

ulusal.com.tr

AKP'li Ömer Çelik, Erdoğan'ın verdiği talimatı açıkladı! İşte Ekrem İmamoğlu ile Binali Yıldırım arasındaki oy farkı Gündem YSK'dan Adana Kozan'da MHP ve Saadet Partisi kararı Gündem PSUV önderlerinden Julio Chavez Ulusal Kanal'a konuştu Gündem Ankara'da katliam: 13 köpek zehirlenerek öldürüldü... Gözaltı sayısı 3'e yükseldi Gündem