'Avrupa'nın en kötü takımıyız'

ESKİŞEHİRSPOR'un 9 Ocak'ta yapılacak olan olağanüstü kongresinde kulüp başkanlığına aday olması beklenen eski başkanlardan Halil Ünal, "Avrupa'nın en kötü takımıyız, 36 gol yedik. 17 hafta 10 puan, ligin dibindeyiz. Eskişehirspor'un tekrar o dirilişini sağlayacak birlikteliği hep birlikte yaratmak zorundayız. Bu kadar ekonomik sıkıntıda, hem batmış hem düşmüş noktada bir kulübe herhalde adayım demek bir delilik. Öyle bir deli aranıyorsa o deli benim" dedi.

Abone ol

Eskişehir 222 Tesisleri'nde basın toplantısı düzenleyen Halil Ünal, Eskişehirspor'un ciddi bir ilgisizlikle karşı karşıya olduğunu söyledi. Kulübün birlik ve beraberliğe ihtiyacının olduğunu ifade eden Ünal , "Hepimize çok büyük görevler düşüyor. Artık Eskişehirspor'u hep birlikte kucaklamamız gerekiyor. Kavganın, gürültünün olmadığı, herkesin ucundan tutacağı, çok kısa bir süreçte o uyuyan büyük devi hep birlikte tekrar uyandırabileceğimizi, o Eskişehirsporluluk duruşunu hep beraber sergilemek zorundayız" diye konuştu.

TEK LİSTE

Halil Ünal, Eskişehirspor'un 9 Ocak'ta yapılacak olan olağanüstü kongresinde tüm kamuoyunun kabul ettiği tek liste ile seçimlere gidilmesi gerektiğini söyleyerek şöyle devam etti:

"Tek listeli, tüm kamuoyunun kabul ettiği bir birliktelik sergilemek durumundayız. Değerli bütün büyüklerimizi, Eskişehirspor sevdalılarını göreve davet ediyorum. Bu öyle bir çağırıdır ki inanın tarihi çağırıdır. Geçmişini unutan toplumların geleceği olmaz. Bu takım buraya nasıl geldi? Nerelere gittik, hangi stadyumlardan geliyoruz. Takımın 65'li yılları çok iyi, 70'ler iyi, 80'ler bir çöküş devresi, 90'lar nerdeyse bitme noktası üçüncü liglerdeyiz, 2 binlerde tekrar bir çıkışa geçiyor. O 2 binli çıkışların içerisinde, 2 binden bu tarafa ben var olan, Eskişehirspor kulübüne hizmet etmiş, başkanlık yapmış, yöneticilik yapmış ve Eskişehirspor sevdalısı bir adamım. Eskişehirspor bazıları için bir markadır, bazıları için de bir simgedir. Benim için bir sevda. Onun için bu sevdamızın ezilmesine, bu hayallerimizin hiç olmasına, sevdamızın ortasına kimsenin geçmesine müsaade etmeyiz."

'LİGİN DİBİNDEYİZ'

Kendisinin kulüp başkanı olduğu dönemde oluşturduğu kadronun dağıldığını belirten Halil Ünal, "Avrupa'nın en kötü takımıyız. 36 gol yedik, 17 hafta 10 puan, ligin dibindeyiz. Daha kötüsü maalesef bir çok emek vererek transfer ettiğimiz, efsane yarattığımız bir kadro diye övündüğümüz o takım tek tek dağıldı. 13 tanesi Futbol Federasyonu'na müracaat etmiş noktada. Yarın Akaminko 637 bin Euro bedel yatmaz ise serbest kalıyor" dedi.

'O DELİ BENİM'

Eskişehirspor'u sahipsiz bırakmayacağını söyleyen Ünal, "Kavganın, gürültünün bittiği, geçmişin çok az konuşulacağı, hep geleceği, hep başarıları ve Eskişehirspor'un tekrar o dirilişini sağlayacak birlikteliği hep birlikte yaratmak zorundayız. Ben üstüme düşen ne varsa sonuna kadar hazırım. Bu kadar ekonomik sıkıntıda, hem batmış hem düşmüş noktada bir kulübe herhalde adayım demek bir delilik. Öyle bir deli aranıyorsa o deli benim" ifadelerini kullandı. DHA

Real Madrid'de yeni gelişme Spor PFDK, Samsunspor’a ceza kesti Spor 'Beşiktaş ile görüşmeler olumlu geçiyor' Spor Selfie yarışı Spor