Suriyeli muhalif örgütün lideri İngiliz basınına Gaziantep'teki ofisinde konuştu

Suriyeli muhalif örgüt Ceyş El Mücahidin'in 'Ebu Emin' kod adlı lideri, İngiliz Financal Times gazetesine verdiği röportajda önemli açıklamalar yaptı. Ebu Emin, Gaziantep'te ki ofisinde verdiği röportajda "İnsanlarımızın gözünde işbirlikçilere dönüştük. Paralı askerler gibi görünüyoruz" dedi.

Abone ol

Ceyş El Mücahidin… Türkçe adıyla Mücahitler Ordusu. 2014'ün Ocak ayında Suriyeli direniş gruplarının birleşmesiyle kurulan muhalif bir örgüt. 5 bin'den fazla militanı var ve Halep ile İdlib'in bir kısmında aktif. Önce Esad'a ardından IŞİD'e savaş ilan eden örgütün Ebu Emin kod adlı lideri, İngiliz Financal Times gazetesine konuştu.

Ebu Emin gazeteye verdiği röportaj'da "İnsanlarımızın gözünde işbirlikçilere dönüştük. Paralı askerler gibi görünüyoruz" ifadelerini kullandı.

Röportaj Türkiye'de, Örgütün Gaziantep'teki ofisinde yapıldı. Örgüt liderleri, Financial Times muhabirine IŞİD'e düzenlenen hava saldırılarının rejim güçlerinin muhaliflere saldırmasına olanak sağladığını söyledi. Bir diğer itirafları Amerika'yla olan bağlantılarının Suriye halkının gözündeki itibarlarına darbe vurduğu yönündeydi.

Ebu Emin kod adlı grup lideri röportajda ilginç ifadeler kullandı. "İnsanlarımızın gözünde işbirlikçilere dönüştük. Paralı askerler gibi görünüyoruz" diyen Ebu Emin "IŞİD'le savaşı dondurduk. Bölgesel bir savaşın yakıtı olmayı reddediyoruz" dedi.

IŞİD'e karşı Halep'te Nusra Cephesi ile hareket eden örgüt, 9 Şubat'ta Halep'e 5 ayrı cepheden saldırı başlatmıştı. Kürtlerin yoğun olduğu bölgeleri de kapsayan saldırılar 25 Nisan'da Halep'te YPG ile diğer çeteler arasındaki anlaşmayla sona ermişti.

ulusalkanal.com.tr

2014 Dünya Güzeli adayı ölü bulundu Dünya Nükleer görüşmelerde son viraja girildi Dünya Tunus sandık başına gidiyor Dünya Obama'nın özel temsilcisi Ankara'da Dünya