Türk profesör literatüre geçti

Türk Profersör Hüseyin Yetik'in tedavi yöntemi tıp literatürüne geçti. İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yetik, prematüre doğan bebklerde ortaya çıkan ve körlükle sonuçlanabilen hastalığın tedavisinde yüzde yüz başarı sağlayan yöntem geliştirdi.

Abone ol

Türk Bilim İnsanı Prof. Dr. Hüseyin Yetik, tıp literatürüne yeni bir tedavi yöntemi kazndırdı. Prof. Yetik, Erken doğan bebeklerde ortaya çıkan “prematüre retinopatisi” hastalığının tedavisini geliştirdi.

“prematüre retinopatisi” hastalığı erken doğan bebeklerde retina hasarı ve körlükleğe neden olabiliyor. İstanbul Üniversitesi Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Göz Hastalıkları Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hüseyin Yetik bu hastalara umut olan çalışmalara imza attı.

“Prematüre retinopatisi” hastalığının tedavisinde göze ilaç enjekte edilip ve gerektiğinde de lazer uygulanıyordu. Prof. Dr. Hüseyin Yetik tedavi yöntemini bir adım daha ileriye taşıdı. Bağırsak kanserinde kullanılan ilaç birden fazla göze enjekte edilerek yüzde 100 başarı sağlandı.

Prof. Dr. Yetik, tedavideki yeniliğin yanısara tıp bilim literatürüne iki yeni bulgu da kazandırıldı.

Prof. Dr. Hüseyin Yetik'in kullandığı, "enjeksiyon tekniği" uluslarası bilim çevrelerinde büyük ilgi gördü.

Prof. Dr. Hüseyin Yetik’in "Dijital Görüntüleme Sistemi” de literatüre geçenler arasında.

Peki, bütün bu başarıların altında ne yatıyor?

Haber: Meral Akkaya Kamera: İhsan Ulak

ulusalkanal.com.tr

Yarı yıl tatili pazartesi günü sona eriyor Sağlık 30 mumun olduğu bir pastayı 40 santim uzaklıktan tek seferde söndürebilir misiniz? Sağlık 'Kanser, bu yıl 8 milyon can alacak' Sağlık Hastalar hareket ettirilmeden röntgenleri çekilecek Sağlık