İşte tertibin polis şefleri!

Emniyet'in Fethullahçı örgüte operasyon talimatında, örgütün davalar ve soruşturmalarla yarattığı mağduriyete dikkat çekildi. Tertipleri kurgulayan Fethullahçı polis şefleri ise isim isim biliniyor. İşte adı tertipler ve Gülen örgütü ile anılan polis şefleri...

Abone ol

Emniyet'in Gülen örgütüne operasyon yazısı, Fethullahçı polis şeflerinin durumunu bir kez daha gündeme getirdi. 2006'dan beri yürütülen tertipleri planlayan ve uygulayan Fethullahçı polis şefleri isim isim biliniyor.

RAMAZAN AKYÜREK

Bu isimlerin başında siciline 2001 yılında "Fethullahçı" notu düşülen Ramazan Akyürek bulunuyor. Akyürek'in Ergenekon ve Balyoz tertiplerinin arkasındaki isim olduğu belirtiliyor. Balyoz belgelerinin üretilmesinde rol aldığına ilişkin Orhan Aykut'un açıklamaları üzerine yargı süreci başladı. Danıştay cinayetinden 1 gün önce Danıştay'a sır bir ziyaret gerçekleştirdiği ortaya çıktı. Akyürek'in Azınlıkları hedef alan Hrant Dink ve Rahip Santaro cinayetleri ve Zirve Yayınevi Katliamı'nda sorumluluğu bulunuyor. Akyürek, hükümetin başlattığı "Paralel yapı ile mücadele" kapsamında açığa alındı.

ALİ FUAT YILMAZER

Emniyet'teki Fethullahçı polis şeflerinden biri de Ali Fuat Yılmazer. Hrant Dink'in öldürüldüğü dönemde Emniyet İstihbarat Dairesi'nin azınlıklardan sorumlu C Şubesi'nde görevliydi. Yılmazer, cinayet istihbaratını amirlerine tam iletmedi, adeta cinayete yol verdi. İstanbul'a atandığı dönemde Ergenekon, Balyoz ve Askeri Casusluk gibi operasyonların istihbarat bölümünde rol alan Yılmazer'in Zirve Yayınevi Katliamı'nda da kusuru olduğu belirtiliyor.

YURT ATAYÜN

Gülen örgütüyle bağlantılı isimlerden biri de Ergenekon ve Balyoz operasyonları döneminde İstanbul Emniyeti Terör Şube Müdürü olarak görev yapan Yurt Atayün... Atayün, tertiplerin hazırlanması ve uygulamaya konulmasında görev aldı. Balyoz Davası'nın fezlekesinin altında imzası olan kişiydi. Atayün, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılmasının ardından görevinden alındı.

NAZMİ ARDIÇ

Ergenekon ve Balyoz operasyonları döneminin İstanbul Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürü Nazmi Ardıç da Fethullançı örgütlenmeyle ilişkili polis şeflerinden bir tanesi... Ardıç'ın başında olduğu Organize Şube, görev alanında olmamasına rağmen birçok operasyonu yürüttü.

TUFAN ERGÜDER

Ergenekon operasyonları döneminin Terörden sorumlu İstanbul Emniyet Müdür Yardımcısıydı. Ergüder'in de cemaatle bağlantılı polis şeflerinden olduğu biliniyor. Fethullahçı hakim ve savcıların tartışma yaratan iftar yemeğinde Tufan Ergüder de vardı. Yolsuzluk operasyonunun ardından istifa eden isimler arasında yer aldı.

EROL DEMİRHAN

Erol Demirhan da Fethullahçı örgütlenmeye yakın polis şeflerinden biri. Askeri Casusluk ve Şike Davası gibi tertiplerde İstanbul İstihbarat Şube Müdürü olarak rol aldı. Erol Demirhan, MİT Müsteşarı Hakan Fidan'ın ifadeye çağrılmasının ardından görevinden alındı.

SÜLEYMAN OĞUZ

Emniyet Müdürü Süleyman Oğuz, 2009'da Erzincan'da uygulamaya konulan ve Orgeneral Saldıray Berk ile Başsavcı Cihaner'i hedef alan Ergenekon tertibinde rol aldı. Bu soruşturmayla ildeki Fethullahçılar'a yönelik soruşturmanın önü kesildi. Erzincan'ın ardından atandığı Gaziantep'te bombalı saldırıdaki zaafiyet ile gündeme geldi. Merkeze çekildi.

Bu polis müdürlerinin dışında, Ergenekon ve Balyoz aramalarında görev alan, tapeleri çarpıtarak delil üreten polisler de örgüte yönelik çalışma kapsamına alınacak!

ulusalkanal.com.tr

HDP ikinci turu boykot edebilir Gündem Çatı'da 'Demirtaş' tartışması! Gündem Bunca bedel boşuna mı ödendi? Gündem 'Meclis çatısı altında çözüm istiyoruz' Gündem