Karakoyunlu'nun tek lokantasını bir kadın çalıştırıyor

Iğdır'dan bir başarı öyküsü getiriyoruz karşınıza… Yıllar önce küçük bir işletmede tost yapıyordu, şimdi kendi lokantasını işletiyor. Hanım Kızıl...Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesindeki tek lokantanın sahibi… Ev yemekleriyle ünlü lokantasında mutfağa da giriyor, servis de yapıyor.

Abone ol

Iğdır'ın Karakoyunlu ilçesinin tek lokantası… İşletmecisi bir kadın; Hanım Kızıl…

39 yaşındaki Hanım Kızıl, 7 yıl önce tost yaparak işe başlamış. Ardından işi büyütüp kendi lokantasını açmış… "Hanımeller" ismini verdiği lokantasında günde 10 -15 çeşit yemek çıkıyor..

Lokantasında iki kadın çalışanıyla birlikte her işi yapıyor Hanım Kızıl… Mutfakta yemek yaptığı da oluyor, döner kesip servis yaptığı da… Kızıl'ın tır şoförü olan eşi de zaman zaman kendisine yardım ediyor. Lokantasını açarken herhangi bir yerden destek almamış Hanım Kızıl, "Her şeyi kendi birikimim yaptım" diyor.

Hanım Kızıl, tüm kadınlara iş yaşamına girmeleri ve ekonomiye katkıda sağlamaları çağrısında bulunuyor.

Karakoyunlu esnafı yemeğini çoğunlukla Hanımeller Lokantasında yiyor. Hanım Kızıl'ın yemekleri ilçe sınırlarını aşmış, çevre köylerden ve ilçelerden yemeklerini tatmaya gelenler oluyor. Müşterileri hem yemeklerin lezzetine hem de lokantanın temizliğine ve güler yüzlü hizmetine vurgu yapıyor.

ulusla.com.tr

Sakarya'da gölde kaybolan iki gençten Hasan Yıldırım'ın da cansız bedeni bulundu Yurt Ordu'da kocasını bıçak ve satır darbeleriyle öldüren kadın gözaltına alındı Yurt Evinde 217 akrep ele geçirilen kişiye 60 bin lira ceza verildi Yurt Hentbol takımını taşıyan minibüs devrildi: Ölü ve yaralılar var Yurt