Kış yüzünü göstermeye başladı

Beklenen kar yurda Balkanlar üzerinden giriş yaptı. Edirne'de hava sıcaklığı eksi 5 dereceye kadar düştü. Kırklareli'nde termometreler sıfırın altına indi. Son yılların en kurak kışını geçiren Aksaray'da aniden yağan kar şehri beyaza bürüdü.

Abone ol

Uzun süredir etkili olan sıcak hava, yerini bir anda yağışlara bıraktı. Balkanlar üzerinden gelen soğuk havayla birlikte kar yağışları da başladı.

Bulgaristan sınırındaki Edirne'de etkili olan kar yağışı ve tipi, hayatı olumsuz etkiledi. Yağışlar, Sınır kapısı yolu üzerinde kazalara neden oldu.

Sıcaklık, sıfırın altında 5 derece olarak ölçüldü. Meteoroloji yetkilileri, kar yağışının 2 gün daha devam edeceğini bildirdi.

Kar, Kırklareli’nin yüksek kesimlerinde de etkisini gösterdi. Hava sıcaklığının 10 derece birden düştüğü kentte termometreler sıfır derecenin altına indi. Şehir merkezinde araçlar ve ağaçlar buz tuttu. Kentte, soğuk havanın etkisinin hafta boyunca süreceği öğrenildi.

Son yılların en kurak kışını geçiren Aksaray’da 2 gündür yağan yağmur, yerini kar yağışına bıraktı. Yoğun kar yağışı şehri bir anda beyaz bir örtüye bürüdü.

Yağışa hasret kalan şehirde kar yağışını gören vatandaşlar kendilerini sokaklara attı.

Marmaris’te aşırı yağışlar heyelana neden oldu. İlçeye 10 kilometre uzaklıktaki Taşhan mevkindeki duble yolda aşırı yağış nedeniyle heyelan yaşandı. Yola düşen büyük kaya parçaları nedeniyle trafik tek şeritten sağlandı.

İkinci heyelan ise Datça yolu üzerinde meydana geldi. 24 saatte metrekareye 30 kilogram yağış düştüğü öğrenildi.

Aydın'da bir anda bastıran yağmur nedeniyle cadde ve sokaklar sular altında kaldı. Birçok kişi hazırlıksız yakalanmasına rağmen yağış herkesi sevindirdi.

ulusalkanal.com.tr

Otobüs devrildi: 13 yaralı Yurt Sivas'ta otobüs devrildi Yurt Eski Askeri Yargıtay Üyesi Kayacan, TÜBİTAK raporunu Ulusal Kanal'a değerlendirdi Yurt Meteoroloji uyardı Yurt