Erdoğan: Geçen yıl Obama'dan Fetullah Gülen'i istedim

Abone ol

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İslam Dünyası STK Birliği heyeti kabulünde konuştu.

Erdoğan'ın açıklamalarının satırbaşları şöyle:

Güvenlik güçlerimiz terör örgütüne yardım ettiği belirlenen 3 bine yakın kişiyi gözaltına almıştır.

Esasen son günlerdeki saldırıların milletimizin 15 Temmuz'a karşı giriştiği direnişe karşı yapıldığını düşünüyorum.

"HER ŞEYİN FARKINDAYIZ"

Batı dünyası bizi bu mücadele anlamamıştır, farkındayız. Dürüst darvanmadılar; bunun da farkındayız.

Türkiye'yi iç meselelerine mahkum ederek, Suriye'de meseleleri oldu bittiye getirmek isteyenlere şunu söylüyoruz: Biz her şeyin farkındayız

"BU SON İMTİHAN MAHİYETİDİR"

Türkiye, terör örgütleriyle mücadele noktasında köklü bir yeniden yapılanma içerisindedir.

Türkiye'nin 15 Temmuz gecesi yaşadığı darbe girişimi İslam Dünyası bakımından son imtihan mahiyetindedir.

"BİZ ONLARA ANCAK ŞUNU SÖYLÜYORUZ"

"(Batılı devletlerin darbe girişimine ilişkin tutumu) Dedikleri ne? 'Geçmiş olsun, üzgünüz' filan. Arkasından 'Ama birçok asker, memur görevinden alınıyor, bunu anlamakta biraz zorlanıyoruz, endişelerimiz var'. Bunlara ne diyeceksin? Biz de onlara şunu söylüyoruz, 'Siz işinize bakın, biz işimizi biliyoruz.' Çünkü bunlar, hep bugüne kadar kendilerine karşı emir kulu aramışlar, emir kulu bulmuşlar. Biz, kula kul olmayacağız, biz sadece Hakk'a kul olacağız, bu yolda böyle yürüyeceğiz. Fakat bütün bunlar olurken İslam dünyasının da birkaç samimi dostu ve ülkeyi bir kenara koyarsak, önemli ölçüde böyle bir tavrın içinde olmasını anlayabilmemiz mümkün değildir. "

Kimin ne olduğunu, ne düşündüğünü biliyoruz. Gönül sınırlarımızın fiziki sınırlamızı aşması önemlidir ama yeterli değildir. Bu 5 ülkenin iki dudaklarının arasında 196 ülkeyi teslim edemeyiz. Hakkımızı arıyoruz. Dünya artık 1. Dünya Savaşı'nın şartları atında yaşamıyor. Biz, dünyadaki tüm mazlumlar adına düşüncelerimiz gündeme getiriyoruz. BM Güvenli Konseyi'nde 5 ülke arasında Müslüman olan var mı yok? Müslüman ülkelerin liderlerinin bunu zorlaması gerekir. Onların derdi sömürgecilikdir. Bu mazlumların ve mağdurların büyük bölümü Müslüman toplumdan oluşuyor.

"BUNU SÖYLEYENLER DAİŞ'E YARDIM EDİYOR"

DAİŞ, İslam'ın temsilcisi değildir. DAİŞ, İslam'ı şu anda tamamen gölgeleyen, İslam'a karanlık bir maalesef atmosferi düşüren terör örgütüdür. Hiçbir zaman bizler, DAİŞ'in yanında yer alamayız. Bize 'DAİŞ'e yardım ediyorsunuz' diye saygısızlık yapanların önce bunu bilmeleri lazım. Önce kendilerini şöyle aynanın karşısına geçirmeleri lazım. Niye? Çünkü bunu söyleyenler, DAİŞ'e yardım ediyorlar.

"KİMİ ALDATIYORSUNUZ"

Biz, 'Suriye'ye mühimmat atmayın, attığınız mühimmatların yarısı YPG'ye yarısı da DAİŞ'e gider' dediğimiz zaman bize inanmayanlar, daha sonra DAİŞ'in elinden kendi silahlarının, kendi mühimmatlarının çıktığını bizzat gördüler. Dünyaya biz bunları görüntüleriyle de verdik. Kimi aldatıyorsunuz."

"FETULLAH GÜLEN'İ OBAMA'DAN BİR YIL ÖNCE İSTEDİM"

Sayın Obama'dan Gülen'i bir yıl önce istedim. Şimdi de 85 koliyi ABD'ye gönderdik, incelendiğini söylediler.

Adli Tıp Kurumu'nda FETÖ/PDY soruşturması; 50 uzman doktora tutuklama istemi Gündem CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun danışmanı, FETÖ'den açığa alındı Gündem İsrail haber kanalından çarpıcı Erdoğan iddiası: Suriye'deki savaşı bitirmek için İran'a gidecek Gündem Terör saldırıları sonrası MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'den açıklama Gündem