Bakan Selçuk'tan 'Kısa Çalışma Ödeneği' açıklaması

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, TÜRMOB ve TOBB Başkanlarıyla “Kısa Çalışma Ödeneği”ni görüştü. Selçuk, ödeneği uygulamasının daha da kolaylaştırıldığını söyledi. Bakan Selçuk, katıldığı bir canlı yayında “Kısa Çalışma Ödeneği”ne ilişkin son durumu da paylaştı.

Abone ol

Koronavirüs tedbirleri kapsamında işçilerin mağdur olmaması için başlatılan “Kısa Çalışma Ödeneği” yaygınlaşıyor.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, Türkiye Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler ve Yeminli Mali Müşavirler Odaları Birliği Başkanı Emre Kartaloğlu, birliğin il başkanları ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu ile "kısa çalışma ödeneği" konusunu görüştü.

Video konferansla gerçekleştirilen görüşmede Selçuk, “Kısa Çalışma Ödeneği” uygulamasını daha da kolaylaştırdıklarını anımsattı.

Ödenekten daha fazla kişinin yararlanması için prim şartını 450 güne, sözleşme süresini de 60 güne indirdiklerini ifade eden Bakan Selçuk, kısa çalışma kapsamındaki çalışanların genel sağlık sigorta primlerinin de karşılanacağını belirtti.

Selçuk, TÜRMOB ve TOBB ailesine “Milli Dayanışma Kampanyası”na bağışları nedeniyle teşekkürlerini de iletti.

Bakan Zehra Zümrüt Selçuk, “Kısa Çalışma Ödeneğine” ilişkin son durumu da paylaştı.

Selçuk, TRT Haber canlı yayınında soruları yanıtladı, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.

Bakan, Sosyal Destek Programı hakkında da bilgi verdi.

ulusal.com.tr

Cumhurbaşkanı Erdoğan Kuzey Makedonya Cumhurbaşkanı Pendarovski ile telefonda görüştü Gündem 20 yurttaşımız ABD’de hayatını kaybetti Gündem Kanada'dan getirilen 203 Türk vatandaşı, Trabzon'da yurda yerleştirildi Gündem Kulp'taki terör saldırısında şehit olan 5 kişi son yolculuğuna uğurlandı Gündem