CHP, PKK'yı değil; TSK'yı hedef aldı

CHP'nin 4 Mart'ta Şırnak'ın Cizre İlçesi'ne gönderdiği heyetin hazırladığı çalışma raporunu yayımladı. Raporda, asker, polis ve korucuların PKK'ya yönelik mücadelesi hedef alındı. Sokağa çıkma yasaklarının hukuksuz olduğu savunulan raporda, "sokaklarda kan ve ceset kokusu vardı", "insan bedenlerine ait kemik ve organ parçalarına rastlandı" gibi skandal ifadeler yer aldı.

Abone ol

4 Mart 2016'da Şırnak'ın Cizre ilçesine giden CHP heyeti, bölgeye ilişkin raporunu yayımladı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Zeynep Altıok, Milletvekilleri İlhan Cihaner, Sezgin Tanrıkulu ve Ali Şeker, Fikri Sağlar ile Fatma Hürriyet Kaplan tarafından hazırlanan raporda, güvenlik kuvvetlerinin PKK'ya yönelik operasyonları hedef alındı.

Sokağa çıkma yasaklarının "yasa dışı" olduğu savunulan raporda, şu ifadelere yer verildi:

* Cudi, Sur, Nur ve Yafes mahallelerinde sivil vatandaşların yaşam alanları ağır silahlar, tanklar ve uçaksavarlar ile orantısız güç kullanılarak yerle bir edilmiştir.

* Evlerin çoğuna kapıları kırılarak girilmiş ve içerideki eşyaları tahrip edilmiştir.

* Bölgede geceleri plakasız araçlarla Dicle kenarına cesetlerin atıldığı iddia edilmektedir.

* Cizre’de İpekyolu olarak bilinen bölgede, insanların yanarak öldüğü iddialarının olduğu viran halde bulunan 3 ayrı bordum katı tespit edilmiştir.

* Bu bodrumlarda insan bedenlerine ait kemik ve organ parçalarına rastlanmıştır.

* Sokaklarda kan ve ceset kokusu hala hissedilmektedir.

* Habur Sınır Kapısı'nda iki TIR kontenırı dolusu cesedin bekletildiği iddia edilmektedir.

Raporda, halkın güvenlik güçleri ile PKK arasında kaldığı öne sürüldü. 16 yaşında Abdullah adlı bir kişinin güvenlik kuvvetleri tarafından vurularak öldürüldüğü savunuldu.

CHP'nin hazırladığı raporda, bölge halkının PKK tarafından kazılan hendeklere de tepki gösterdiği, terör örgütüne karşı çıkan vatandaşların infaz edildiği belirtildi.

Raporun "Yapılması gerekenler" başlıklı bölümünde de CHP'nin çözüm önerileri sıralandı. Cizre'nin AFET bölgesi ilan edilmesi, evlerini terk etmek zorunda kalan yurttaşlara yardımların bir an önce yapılması, tamamlanmamış DNA tespitlerinin bir an önce yapılması, bölgeye psikolojik danışmanlık hizmetleri verilmesi gerektiği ifade edildi.

ulusalkanal.com.tr

Terör örgütünün sözde Van sorumlusu öldürüldü Gündem Anayasa komisyonunda yine kavga çıktı Gündem Anayasa komisyonunda yine kavga çıktı Gündem Sahte vali yakalandı Gündem