İçişleri Bakanlığı açıkladı! Kıran-5 Operasyonu başladı

Türk Silahlı Kuvvetleri, dört koldan PKK'nın üzerine gidiyor. Hakurk, Pençe, Kıran ve Suriye'nin kuzeyindeki büyük operasyonlar PKK'yı bozguna uğrattı. Yurt içindeki ve dışındaki teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için başlatılan operasyonlar artarak sürüyor. Son olarak "Kıran-5" harekatı icra edildi

Abone ol

Türkiye'nin yanı başında yuvalanmak isteyen PKK'lılara geçit verilmiyor. İçeride ve dışarda operasyonlar aralıksız sürüyor.

İlk önce PKK'nın kampları hedef alındı. Irak'ın kuzeyinde Türkiye sınırına yakın olan ve PKK'ların geçiş yaptığı Hakurk kampına operasyon düzenlendi. Hakurk kampı aynı zamanda Kandil'e giden yol demekti. Türk askeri ayak bastığı sınır ötesinde kalıcı üsler kurdu. Bazı noktalar PKK kontrölünden çıktı.

Operasyonlar genişletildi. Bu kez daha derinlere inildi. Pençe-1 ,2, 3 operasyonları başlatıldı. PKK'lılara harekat alanı bırakılmadı. Sığınakları yok edildi, silah depoları havaya uçuruldu.

Türk Ordusu bir yandan da Suriye'nin kuzeyindeki terör koridoruna kaşrı hamle yaptı. 1 hafta içerisinde PKK'nın yoğun yığınak yaptığı noktalar ele geçirildi.

Yurt içindeki teröristlerin imhası için de Kıran operayonu devreye sokuldu. PKK'yı çökertmek için başlatılan Kıran operasyonlarının ilki 17 Ağustos'ta başlatılmıştı.

Daha sonra peş peşe 2, 3, 4 ve son olarak 5'incisi için adım atıldı.

179 tim katıldığı operasyon Diyarbakır, Muş ve Bingöl hattında başladı.

PKK'nın ana hatlara sızmasının önüne geçilecek ve teröristlerin etkisiz hale getirilmesi amaçlanıyor. Aynı zamanda PKK'nın kış yapılanmasının da önüne geçilmesi hedefleniyor.

ulusal.com.tr

Son dakika 8 Kasım 2019 Cuma Mevlid Kandili mesajları! Resimli, kısa ve öz Mevlid Kandili mesajları paylaşıldı Gündem Son dakika 8 Kasım 2019 Cuma Mevlid Kandili mesajları! Diyanet'ten Mevlid Kandili mesajı geldi Gündem Son dakika 8 Kasım 2019 Cuma Mevlid Kandili mesajları! Mevlid Kandili resimli kandil mesajları! Mevlid Kandili ile ilgili anlamlı ve kısa mesajların listesi Gündem İstanbul merkezli terör operasyonu: 27 gözaltı Gündem