Yunan parlamentere sert yanıt

Türkiye, Kıbrıs konusunda garantör ülkelerden biri. Bir Yunan parlamenter, NATO toplantısında garantörlüğün çağdışı olduğunu söyledi. Yanıt ise Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan geldi. Yunan parlamenterin sözüne tepki gösteren Dışişleri Bakanı "Kıbrıs'ın haklarını garantör olarak ben savunacağım buna Yunanistan karar veremez" dedi. Çavuşoğlu'nun gündeminde Doğu Akdeniz'de vardı.

Abone ol

Yunan Parlamenterin görüşüne katılmadı, sarf ettiği sözleri bir kaç cümlede çürüttü.

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, NATO toplantısında Yunan Parlamenter ile karşı karşıya geldi. Parlamenterin "Kıbrıs AB ülkesidir ve garantörlük modern dünyanın çerçevesi içinde değildir" yorumu tansiyonu yükseltti. Bakan, buna Yunanistan'ın karar vermeyeceğini söyledi.

"Rum kesimi tek taraflı arama yapıyor Türkiye'nin garantörlüğü bugün çok daha önemli. Yunanistan buna karar vermez."

Çavuşoğu bölgedeki sorunların giderek artığına dikkat çekti.

"Kıbrıslı Türklerin hakkını kim savunacak garantör ülke olarak ben savunacağım. Herkesin gözü Doğu AKdeniz'de gerginliği azaltamadık Kıbrıs konusu."

Türkiye Mavi Vatan'daki haklarından ödün vermek istemiyor. Çavuşoğlu, bunu bir kez daha dile getirdi ve Yunanistan'a mesaj gönderdi.

"Garantörlük herzamankinden daha önemli tabi Yunanis'tan olarak siz istemezsiniz karar da vermezsiniz buna biz ve Kıbrıs halkı karar verir."

ulusal.com.tr

Doğu Perinçek'ten Macron'a mektup Gündem Sakarya Akyazı'da deprem (12 Nisan 2019 Cuma Kandilli Rasathanesi ve AFAD son depremler) Gündem AKP'den yerel seçim İstanbul sonuçları, YSK ve ABD ile S-400 tartışması açıklaması Gündem Kilis'te PKK'nın 1 milyon 500 bin uyuşturucu hapı ele geçirildi Gündem