Fransa'da Macron anketi: Halkın yüzde 60'ı Macron'dan memnun değil

Fransa'da yapılan bir ankette Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron ve Başbakan Jean Castex ile ilgili çarpıcı sonuçlar ortaya çıktı. Anket sonucuna göre halkın yüzde 60'a yakını liderlerden memnun değil. İkilinin popülerliği de oldukça düşmüş durumda.

Abone ol

Kamuoyu Araştırma Enstitüsü (IFOP), Fransız basını için 9-17 Aralık tarihleri ​​arasında, 18 yaş ve üstü 1936 kişi ile çevrim içi yaptığı anket ile hükümete ilişkin popülarite ve memnuniyet durumlarını araştırdı.

Anket, Fransızların yüzde 60'ının, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) nedeniyle karantinada olan Cumhurbaşkanı Macron'dan, yüzde 59'unun da Başbakan Castex'ten memnun olmadığını ortaya çıkardı.

Fransız liderlerin popülaritesi yüzde 38'e kadar gerilemiş durumda.

Araştırma ayrıca Macron'un popülerliğinin, aralık ayında 3 puan düşerek yüzde 38'e, Başbakanınkinin ise 2 puan düşerek yüzde 37'ye gerilediği gerçeğini gösterdi.

Kasım ayında yapılan bir anket de, ülke halkının yüzde 70'inin Kovid-19 salgınıyla mücadelede Macron yönetimine güvenmediği sonucunu ortaya koymuş ve hükümetin salgınla mücadeledeki tedbirlerini tutarsız bulduğunu göstermişti.

Macron'un sinsi planı: Amaç Türkiye, Rusya ve Çin'in önünü kesmek Dünya Vuhan'da hayat tamamen normale döndü: Vuhan sokaklarından renkli görüntüler Dünya Merkel'den Türk bilim insanlarına: ''Sizinle çok büyük gurur duyuyoruz'' Dünya ABD taşeronu TİP'in terör sicili Dünya