Donald Trump, görevinin ilk gününde CIA'i ziyaret etti

ABD Başkanı Donald Trump, görevinin ilk gününde CIA'i ziyaret etti, kendisini hedef alan medyaya yüklendi, "Dünyadaki en haysiyetsiz şey medyadır" dedi. Trump’ın ilk icraatı ise Obama’nın büyük önem verdiği sağlık sigortası yasasını daraltacak kararnameyi imzalamak oldu.

Abone ol

CIA’i ziyaret etti, medyaya yüklendi, Obama’nın en değer verdiği icraatı olan sağlık sigortası yasasını daralttı.

ABD’nin çiçeği burnunda Başkanı Donald Trump, görevine hızlı başladı.

İlk gününde Merkezi Haber Alma Teşkilatı CIA’nın Virginia’daki merkezini ziyaret eden Trump, gövde gösterisi yaptı.

Medyanın kendisi ile ABD istihbarat teşkilatları arasında bir kin olduğu algısını yarattığını belirten Trump, CIA’in yanında olduğunu söyledi.

Kampanya sürecinde kendisini hedef alan liberal medyaya yönelik sert ifadeler kullanan ABD başkanı “Onlar yeryüzündeki en haysiyetsiz şeyler” ifadesini kullandı.

Yaklaşık 400 CIA çalışanının katıldığı toplantıda Trump “Sizi seviyorum, size saygı duyuyorum. Biz tekrar kazanmaya başlayacağız ve bunun da başını siz çekeceksiniz” dedi.

Kampanya sürecinde, demokratlara yakın ABD istihbarat servisleri, Rusya’nın ABD seçimlerine Trump yararına müdahale ettiğini iddia etmişti.

Bu arada seçim kampanyası sırasında sağlık sigortası yasasını yürürlükten kaldırmayı vaat eden Trump bu sözüne yönelik ilk adımını attı.

Cumhuriyetçi Başkan "Obamacare" adı verilen yasayı ciddi şekilde daraltan kararnameyi imzaladı. Kararname Amerikan Kongresi'nde görüşülecek ve oylanacak.

Öte yandan ABD'deki Trump karşıtı protestolara tüm dünyadan destek geldi. Paris ve Atina gibi başkentlerin ardından protestolar İsrail'e de sıçradı. Yüzlerce İsrailli, Tel Aviv'deki ABD Konsolosluğu önünde Trump karşıtı gösteri yaptı.

ulusalkanal.com.tr

Kritik görüşme yarın Astana’da yapılacak Dünya Japonya’da korkutan yangın! 2 bin 900 kişi tahliye ediliyor Dünya Cenevre görüşmeleri bitti Dünya Avustralya'da yayalara çarpan otomobil Dünya