Ne varsa satışa çıkarıldı!

Türkiye'nin milli markası BMC, kahkahalar eşliğinde 1 Mayıs'tan bir gün önce yandaş iş adamının olacak. AKP'ye yakınlığıyla bilinen Ethem Sancak, Türk ordusuna "kirpi" araçları üreten BMC'ye belirlenen bedelin 260 milyon lira altında fiyat verdi. Son teklifte yaşanan diyaloglar kurbanlık koyun satışını hatırlattı.

Abone ol

AKP'nin özelleştirme politikaları ve TMSF eliyle yaptığı satışlar emekçilerin alın teri olan milli varlıklarımızı tuzla buz etti. Alanındaki tek milli kurum olan BMC AKP'ye yakın iş adamı Ethem Sancağ'a güle oynaya satılıyor.

İhaleye tek firma katıldı. Ethem Sancağı'ın sahip olduğu ES Mali Yatırım ve Danışmalık, BMC ihalesini belirlenen fiyatın 260 milyon lira altında fiyat verdi. İhale şenlik havasında yapıldı.

BMC Türk Ordusu için terörle mücadelede kritik öneme sahip kirpi araçlarını üretiyordu.

Özelleştirme sürecinde ise Yeniköy ve Kemerköy santrallerinin ardından, 66 yıllık Çatalağzı Termik Santrali de satıldı. Santrali, 351 milyon dolarlık teklifle Demir Madencilik aldı.

Yatağan termik santralinin özelleştirme ihalesi ile ilgili de son teklifler verildi.

Özelleştirme idaresinin programı kapsamında 9 Mayıs'ta Kayaköy, Esendal ile Işıklar, Dere ve İvriz HES için son teklif verme tarihleri dolacak.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan'dan 1 Mayıs mesajı Gündem İsmini duyan yıkıldı Gündem 5 buçuk saatlik toplantının ardından ilk açıklama Gündem Türkiye'de çocuk olmak zor Gündem