Zammın faturası emekçiye kesildi!

Benzin fiyatlarında dünya birincisi olan Türkiye'de, ham petrol fiyatları ve kurlardaki her bir artışın faturası vatandaşa kesiliyor. Ancak petrol fiyatları ve kurlardaki düşüş benzin fiyatlarına hiç mi hiç yansımıyor. Bu duruma taksi ve dolmuş esnafı ne diyor?

Abone ol

Türkiye'nin ekonomik durumunu anlatan bu tepki aynı zamanda taksi ve dolmuş esnafının en önemli sorununu ortaya koyuyor.

Dünyanın en pahalı benzin ve motorinini kullansak da zamların ardı arkası kesilmiyor, benzinin litre fiyatı gün geçtikçe yükselmeye devam ediyor.

Dolar ve ham petrol fiyatlarındaki her artışın faturası vatandaşa kesiliyor. Fakat ne ham petrol fiyatlarındaki ne de dolardaki düşüş tüketiciye yansımıyor.

Benzin fiyatlarındaki bu artışı sorduğumuz emekçilere bir dokunduk, bin ah işittik.

Taksi ve dolmuş esnafı AKP Hükümeti'nin iktidara geldiği 2002 yılından bu yana, masrafları kat kat artarken, gelirlerinin sabit kaldığını vurguladı.

Taşeron işçilerden AKP'ye sert tepki! Ekonomi Bir fabrikada daha işçiler iş bıraktı! Ekonomi Maliye Bakanlığı açıkladı: Açık kapatılamıyor! Ekonomi BDDK Başkanı belli oldu! Ekonomi