Cumhurbaşkanı Erdoğan ABD'de yaşanan olayları değerlendirdi: ''Bu süreç tüm insanlığı şok etti''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, cuma namazını Üsküdar'daki Ömer Öztürk Camisi'nde kıldı. Erdoğan cuma namazının ardından basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Cumhurbaşkanı'nın gündeminde ABD'de yaşanan olaylar, Boğaziçi Üniversitesi'ndeki protestolar ve Kovid-19 aşısı vardı.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan cuma namazı sonrası basın mensuplarıyla bir araya geldi.

Erdoğan'ın konuşmasından satır başları şu şekilde:

''ABD'DEKİ BU SÜREÇ TÜM İNSANLIĞI ŞOK ETTİ''

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ABD Kongresinde yaşanan olaylarla ilgili değerlendirmelerde bulundu. Erdoğan olayların tüm insanlığı şok ettiğini vurguladı:

- Lafa geldiğinde 'demokrasinin beşiği' diye ifade edilen Amerika'daki bu süreç gerçekten tüm insanlığı şok etmiştir.

- Ölenlerin ailelerine sabır dilerken, özellikle yaralı olanlar, bunlara geçmiş olsun temennilerimi ifade etmek istiyorum.

- Temennim odur ki 20 Ocak itibarıyla Sayın Biden'ın devir teslim töreniyle ki Trump'ın da yapmış olduğu açıklamalarla sakin bir şekilde bu devir teslim olacaktır, yapılacaktır.

''AŞI 50 MİLYONA KADAR ÇIKACAK''

Erdoğan'ın gündeminde Kovid-19 aşısı da vardı. Çin'den gelen aşılara değinen Erdoğan bedeli ne olursa olsun aşı ve ilaçların temininin sağlanacağını söyledi:

- Bu Kovid vakası sıradan bir vaka değildir, adeta asrın vebası. Bunun için de bir devlet başkanı olarak, bir iktidar olarak elimizden ne geliyorsa bunu yapmaya mecburuz.

- Şu anda Çin'den ilk parti 3 milyon olarak geldi ama bu 50 milyona kadar çıkacak.

- Bedeli ne olursa olsun aşıları alacağız, ilaçları da alacağız. Bunların bir kısmını ülkemizde üreteceğiz ve inşallah bunlarla birlikte bu mücadeleyi, savaşı vereceğiz.

- (Aşı çalışmaları) Bazı çevrelerin aleyhte kampanyaları var, bu aleyhte kampanyalara benim milletim inanıyorum ki prim vermeyecektir.

''MELİH BEY'İN ORADA ÇOK ÇOK BAŞARILI OLACAĞINA İNANIYORUM''

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Boğaziçi Üniversitesi'nde yaşanan protestolara da değindi. Erdoğan protestocuların içinde teröristlerin olduğunu belirtti:

- Bunlar öğrenci değil. Öğrenciler bu işin içinde değil. Bu işin içinde olan teröristler var.

- Öğrencilikle alakası olmayan CHP'nin bakıyorsunuz İstanbul il başkanı orada. Zaten temsili DHKP-C militanıdır.

- YÖK 9 isim teklif etmiştir, Melih Bey'i rektör olarak seçtik. Melih Bey'in orada çok çok başarılı olacağına inanıyorum.

- Yasalara uygun olarak buraya atanmış bir rektör vardır. Yasalar dışında atanmamıştır.

- Kaldı ki geçmişine baktığımız zaman o da bu üniversitenin içinde yetişmiş bir arkadaşımızdır. Buraya gelmeden önce 2 üniversitede rektörlük yapmış bir hocamızdır.

''KÖRFEZ BARIŞI İŞ BİRLİĞİNİ DAHA DA İYİ HALE GETİRECEKTİR''

Erdoğan, Katar'a uygulanan ambargonun kaldırılmasının özellikle Körfez için çok isabetli ve hayırlı olduğunu söyledi.

- Ambargo'nun kaldırılması Körfez için çok çok hayırlı olmuştur. Akrabalık bağlarının aralarında olduğu bu insanların bu şekilde birbirlerine düşman kamplara bölünmesi olumlu bir gelişme değildi.

- Temenni ederiz ki bizim de Körfez'deki konumumuzun yerini alması da Körfez iş birliğini daha da iyi hale getirecektir.

DEVLET BAHÇELİ VE OĞUZHAN ASİLTÜRK ZİYARETLERİ

Cumhurbaşkanı Erdoğan Devlet Bahçeli ve Oğuzhan Asiltürk ziyaretlerine ilişkin değerlendirmelerde de bulundu. Erdoğan ziyaretlerle ilgili, ''Yalnızlığı hissetmememiz lazım.'' ifadelerini kullandı:

- Zaman zaman sayın Bahçeli'nin bizi ziyaretleri zaman zaman da bizim ziyaretlerimiz oluyor.

- Bölgedeki faaliyetler, terörle mücadele, sayın Bahçeli ile etraflıca görüşüyoruz.

- Cumhur İttifakı'nın güçlenerek yarınlara devamı için birliğimiz, beraberliğimizi sürekli teyit ediyoruz.

- Benim Asiltürk'e ziyaretim hem bir nezaket ziyareti hem de bu ittifak meselesinde yani bir seçim ittifakı mı olur veya geleceğe yönelik biz bir terörle mücadele verirken burada bu terörle mücadelede her türlü desteğin bizim yanımızda olması lazım. Yani yalnızlığı hissetmememiz lazım.

Yeni İklim Kanunu hazırlanıyor Gündem Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu'ndan Doğu Akdeniz'de konferans çağrısı: ''Akdeniz'e kıyısı olan bütün ülkelerin katılmasını önerdik'' Gündem Ukrayna Devlet Başkanından Erdoğan'a teşekkür mesajı Gündem Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk açıkladı: ''14 ilaç daha geri ödeme listesine alındı'' Gündem