Sızıntı devam ediyor

Fukuşima’daki nükleer reaktörlerden birinin her gün denize 400 ton radyasyon bulaşmış su sızdığını anlatan Morita, yetkililerin bunu gizlediğini belirtti.

Abone ol

Fukuşima’daki nükleer reaktörlerden birinin her gün denize 400 ton radyasyon bulaşmış su sızdığını anlatan Morita, yetkililerin bunu gizlediğini belirtti. Olimpiyatlar için de Japon hükümeti tarafından yalanlar söylendiğini, bazı önemli bilgilerin gizlendiğini aktaran Morita, özetle şunları dedi:

“Şu anda Fukuşima ölüm saçıyor. Yeni tehlikeler ve senaryolar var. Tehlike hala geçmedi. Yeni bir deprem durum olması durumunda 30 milyon insanının tahliye edilmesi gerekiyor. Bununla ilgili bir tatbikat yapılmıyor. Bu gerçek gizleniyor. Böyle bir ülkede nasıl olimpiyat yapılır? Bir risk deniliyor. Benim yüreğim sızlıyor. Acı olayları tecrübe eden insanların yüreği daha da sızlıyor.”

Nükleer santralarla karşı ayağa kalkmalıyız

Morita, devam eden tehlike ile de şunları anlattı: “Nükleer yakıttan sızan sular yeraltı suyuna karışıyor. Bunun için bir tank getirildi. Günde 400 ton su sızdığı tespit edildi. Ancak bu tank çare olmadı. Yani her gün 400 ton radyasyonlu su yeraltı sularına sızıyor. Oradan da denize karışıyor. Böyle bir kirliliğe sebebiyet verdiğimiz için Japonya adına utanıyorum. Nükleer santrallara karşı hep birlikte ayağa kalkmalıyız.”

ulusalkanal.com.tr

Rusya geri gönderdi Dünya ABD'den Karadeniz'de üçlü askeri tatbikat Dünya ABD'den açıklama: ''Meşru görülmeyecek'' Dünya Ukrayna Kırım'ın hesaplarını bloke etti Dünya