Gelin Toplu İş Sözleşmesini İmzalayın

Abone ol

Tekirdağ’ın Çorlu ilçesinde faaliyet gösteren Bel-Karper fabrikasında 2015’in Mart ayında örgütlenmeye başlayan Tekgıda-İş Sendikası fabrikada çoğunluğu aldı. 160 işçinin çalıştığı fabrikada sendika 27 Mart ta yetki için Çalışma bakanlığına başvurdu. Çalışma Bakanlığı sendikaya yetkiyi 14 Nisan’da teslim etti. İşveren yetkiye 6 iş günü sonunda itiraz etti. 20 Nisanda yetkiye itiraz eden işveren sendikalaşmayı uzatmış oldu. Sendika bu durumu protesto etmek için fabrikanın önünde eylem yaptı. Tek Gıda İş Sendikası örgütlenme Sekreteri İbrahim Ören işvereni uyardı. “biran önce toplu sözleşme masasına gelin.” Dedi.

Çorlu Türkücü yolu üzerinde bulunan fabrika önünde toplanan işçiler yaşadıklarını Aydınlık Gazetesine anlattı. İşçilerden Evren Şimşek “11 yıldır bu fabrikada çalışıyorum aldığım 1000 tl maaş, bu maaşla nasıl geçinelim. Maaşlarımızın ve sosyal haklarımızın artması için sendikada örgütlendik. İşveren itirazda bulundu süreci uzattı. Bunun içi bizde bugün işvereni uyarmak için eylem yapıyoruz.” Dedi.

Gelin Toplu İş Sözleşmesini İmzalayın

Tek Gıda İş Sendikası Örgütleme Sekreteri İbrahim Ören şunları söyledi. “Bel-Karper işyerini örgütledik çoğunluğu aldık. Ama işveren itiraz etti süreci uzattı. Buradan ona sesleniyoruz. İşçileri mağdur etmeyin. Gelin bir an önce toplu sözleşme masasına oturun ve sözleşmeyi imzalayın. Yoksa üretimden gelen gücümüzü kullanacağız.” Dedi.

Haber-İmdat Şahin

Elektriğe gizli zam yapıldı Ekonomi Otomobil ve hafif ticari satışları patladı Ekonomi AVM ciroları yükseldi Ekonomi Borsa ilk seansta düştü Ekonomi