Milli Savunma Bakanlığı'ndan açıklama: 1 ayda 45 operasyon yapıldı, 75 terörist etkisiz hale getirildi

Milli Savunma Bakanlığı aylık terör bilançosunu açıkladı. Toplam 45 operasyon yapıldı, 75 terörist etkisiz hale getirildi.

Abone ol

Bölücü terör örgütü PKK sona yaklaşıyor. Üst üste yapılan operasyonlarla teröristlere nefes aldırılmıyor.

Milli Savunma Bakanlığı, operasyonlardaki bir aylık bilançoyu paylaştı. Yapılan açıklamada: ''Son bir ayda yurt içi ve yurt dışında 9’u büyük, 36’sı orta çaplı olmak üzere toplam 45 operasyon icra edilmiş, 75 terörist etkisiz hâle getirilmiştir. Suriye harekât alanlarında son bir ay içerisinde 29 DEAŞ olmak üzere 177 terörist etkisiz hâle getirilmiştir.'' denildi.

Bakanlık, ayrıca Azerbaycan'daki gelişmelerle ilgili de bilgi paylaştı. Yapılan bilgilendirmede: ''Azerbaycan ordusuna destek sağlamak maksadıyla, 135 personelden oluşan 2 Özel Mayın Arama Temizleme birliğimiz tarafından mayın/EYP arama ve imha faaliyetleri icra edilmekte. 3 El Yapımı Patlayıcı Tespit ve İmha Timi ve 9 Patlayıcı Madde Keşif ve İmha Timi olmak üzere toplam 12 tim ve 64 personel ile eğitimler verilmektedir.'' ifadeleri kullanıldı.

Ege ve Doğu Akdeniz'de de çalışmalar hız kesmeden devam ediyor.

Bakanlık, açıklamada yaşanan krizlerin iyi komşuluk ilişkisi içerisinde aşılması gerektiğini vurguladı. Yapılan açıklamada: ''Akdeniz’de Barbaros Hayrettin Paşa sismik araştırma gemimiz ile Karadeniz’de Fatih sondaj ve OCEANIC Sismik Araştırma gemilerimize refakat ve koruma sağlanmaktadır. Ege ve Doğu Akdeniz’deki sorunların çözümüne yönelik olarak, Türkiye, her zaman olduğu gibi, uluslararası hukuk ve iyi komşuluk ilişkilerinden yanadır. Sorunların diyalogla, ön koşulsuz görüşmeler ile çözülmesi gerektiğini savunmaktadır.'' denildi.

TSK, gün geçtikçe millileşme yolunda da büyük adımlar atıyor. C-130 projesi de bakanlığın gündemindeydi. Açıklamada: ''Hava Kuvvetleri Komutanlığı, ihtiyacına binaen C-130 uçaklarının aviyonik entegrasyon, yazılım ve donanımın milli olarak gerçekleştirilmesi amacıyla başlatılan Erciyes Projesi kapsamında toplam 7 adet C-130 uçağının modernizasyon işlemleri tamamlanarak Hava Kuvvetleri Komutanlığı envanterine girmiştir.'' bilgisi paylaşıldı.

Türkiye hafta sonunda sessizliğe büründü Yurt Şırnak annelerine saldırıya tutuklama kararı Yurt Doğalgazdan daha ucuz, kömürden daha temiz: Ekonomik ve temiz ısınma çözümü Pelet Yurt Silopi'de zeytin hasadı: Terörden temizlenmiş bölgeler tarımla canlanıyor Yurt